Гармонія сімейних відносин багато в чому залежить від уміння і готовності подружжя слухати і чути один одного. Це стосується не тільки серйозних, але і поширених побутових питань, наприклад, про те, чи варто змінювати в вітальні шпалери, і які меблі вибрати для її інтер'єру.

Часто, суперечка щодо таких незначних речей перетікає в з'ясування стосунків і відстоювання своєї позиції обома сторонами, але в будь-якому випадку діалог перестає бути конструктивним. Проте, подібних ситуацій можна уникнути, крім того, зробити так, щоб чоловік і жінка залишилися задоволені результатом своїх старань в рівній мірі.

Найчастіше, яблуком розбрату стає вибір кольорової палітри майбутнього інтер'єру, де обидві половинки подружжя довго не можуть погодитися з баченням один одного. Вирішити таку проблему досить просто, але для початку чоловікові і дружині слід вибрати від 5 до 10 кольорів, які він (вона) вважають найбільш доречними для конкретного інтер'єру і така ж кількість непотрібних відтінків. Далі, подружжю потрібно виділити на свій смак 3-5 кольорів в обох списках один одного, що призведе до природного виключення небажаних тонів, і вирішиться питання про основну гаму оформлення спальні, вітальні або кухні.

Секрети оформлення інтер'єру для пар різного віку

25-35 років

Форма предметів є неодмінною умовою у формуванні атмосфери інтер'єру для молодят, які одружилися в пору розквіту молодості. Зараз молоді люди прагнуть створити певне «обличчя» свого будинку, зробити його креативним, не банальним і гостинним. Меблі вибирають функціональні і мобільні, колірну гамму - досить різноманітну, але природну. Також, і чоловіки і жінки віддають перевагу оригінальним деталям, наприклад: дизайнерським предметам несподіваної форми, геометричним орнаментам і нестандартному декору.

pic 35-50 років

Фактура виступає на першому плані в оформленні житла зрілого подружжя. Кожен із подружжя давно знає переваги один одного, і або приймає їх, або вміє прийти до компромісу. Подружжя у віці старше 40 років цінують якість натуральних матеріалів і фактур (дерева, шкіри, вовни та хутра), а в інтер'єрі воліють стабільну естетику і комфорт. Це означає, що інтер'єр повинен бути збудований дуже вдумливо і грунтовно, з використанням якісних меблів і універсальних колірних поєднань.



pic Від 50 років

Колір в значній мірі формує настрій кімнати, а для людей з багатим досвідом за плечима, які пройшли не один десяток років рука об руку, він особливо важливий. Темні тони поступаються світлим відтінкам природних кольорів в поєднанні з благородними матеріалами. Варто зазначити, що серед навчених роками подружжя рідко зустрічаються люди, прихильні яскравим графічним візерункам, сміливим формам предметів або помітного декору.

В даному випадку, настільки зрілі подружжя знають ціну справжньої якості елегантних меблів, не звертаючи увагу на примхливу моду і сумнівні тренди.

Ставка на контрасти

Ситуації, коли смаки обох членів подружжя збігаються, можливі, але зустрічаються досить рідко, тому оформлення житла може стати непростим процесом, повним протиріч. Рекомендуємо зіграти з такими протиріччями в свою користь, об'єднуючи в одному інтер'єрі брутальні фактури з мужнім характером, і легкі жіночні елементи.

Існує декілька універсальних способів адаптувати інтер'єр до очікувань обох членів подружжя, зокрема, такі:

- використовуйте в інтер'єрі природну палітру: всі відтінки неба і моря, деревної кори, землі і листя. Ці кольори доведено залучають і чоловіків і жінок в рівній мірі, а значить, помилитися буде складно.

- Натуральні матеріали, такі як дерево, скло, метали (золото, срібло, мідь) в будь-якому прояві, шерсть і бавовна залишають приємне враження, дарують умиротворення і завжди виглядають актуально в будь-якому інтер'єрі.

- Принти - це справа смаку, але є серед них універсальні варіанти, які сподобаються представникам обох статей. Це класична широка смужка, рослинні мотиви, морська тематика, стилізація хвиль, геометрія, а іноді і тваринні принти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Ідеальний ремонт своїми руками: швидко та якісно