Відомий Український волонтер на своїй сторінці в Facebook пропонує дочекатися офіційних висновків експертизи, а не підтвердження "зацікавленої сторони" в обличчі Ігора Павловського.

В інтернеті масово шириться інформація з офіційним підтвердженням від Міноборони про причину вибуху міномету "Молот". За словами заступника міністра оборони Ігора Павловського , що в ході подвійного зарядження міномета і стрільби, наслідки руйнування ствола міномета були точно такі, як сталися 6 липня 2018 при подвійному заряджанні міномета.

Після заяви Павловського активіст Родіон Шовкошитний закликав всіх дочекатись офіційної заяви експетрів, яку можна буде дізнатись не раніше, ніж за 60 календарних днів.

Журналістка Ольга Решетилова поговорила з одним із пораненим військовим. Він детально розповів їй про те, що відбувалось на полігоні.

За його словами, близько 5 ранку командир батареї отримав команду від командира БРАГ на відкриття вогню. Перший постріл всі міномети здійснили успішно. Через 2-3 хвилини мав пролунати другий залп.

Була команда “Заряджай!”. Ми закинули другу міну, дьорнули за шнурок. Я побачив спалах, але міна не вийшла зі ствола. Ось тоді я зрозумів, що зараз буде вибух, встиг розвернутися і зробити півкроку, - розповідає поранений внаслідок розриву мінометник.

Після чого додав, що це не може бути подвійне заряджання. Він точно бачив вихід першої міни під час першого пострілу. Після того командир перевіряв канал ствола.