У Рівному оголосили черговий конкурс на право здійснення пасажирських перевезень але тепер з новими умовами перевезення.

Відповідно до постанови Кабміну від 7 лютого 2018 року внесено ряд змін, які стосуються автоперевізників.

Тепер автобуси повинні бути пристосовані до потреб людей з інвалідністю. До 31 грудня 2019 року на маршрутах має бути до 35% автобусів, пристосованих для перевезення осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення, а з 1 січня 2020 року – до 50%.

"Не знаю яким чином будемо виходити із ситуації, консультуюся з колегами. Як вони будуть вирішувати це питання - чи змушені будуть давати дозвіл тільки на рік і зобов'язувати та шукати шляхи вирішення питання." , -говорить Начальник управління транспорту і зв'язку Віталій Миронюк.

З урахуванням потреб людей з інвалідністю повинні бути обладнані і автостанції. Гучномовцем повинні сповіщати про графік роботи кас та автостанції (наразі оголошується тільки відправлення та прибуття транспорту), а також про умови обслуговування людей з інвалідністю. Важливий момент – якщо раніше автобуси за маршрутами до передмістя мали подавати за 20 хвилин до відправлення, а міжміські та міжнародні – за 40 хвилин, то зараз ці проміжки скоротили до 5 і 10 хвилин відповідно.

Серед інших нововведень – перевізники на міжобласних маршрутах подаватимуть заявки на конкурс. Його переможець укладатиме договір на п'ять років, який продовжуватиметься ще на п'ять – якщо за ним не буде помічено порушень і за умови згоди інвестувати в оновлення автопарку.