Якщо ви готуєтесь до весілля, то питання де розписуватися напевно виникло одним з перших. Комусь стандартний розпис у державній установі здається позбавленим душі, а комусь, навпаки, виїзна церемонія нагадує щось награне та нещире.

Переваги

Такий розпис ви можете призначити на будь-який зручний для вас час.

Для виїзної реєстрації молодята матимуть змогу самостійно обрати мальовниче або пам’ятне для їхньої пари місце. Крім того, одружитись можна і на території готелю чи ресторану, де проходитиме святкування – це зекономить вам час і гроші за простій кортежу.

Запрошеним не доведеться переминатись з ноги на ногу, очікуючи закоханих у вузькому холі або під загсом. Перед виїзною церемонією ви можете влаштувати для них лаунж-зону, легкий фуршет або коктейль-бар.

Молодята зможуть на свій розсуд обрати декор, музику, церемоніймейстера, а також проголосити свої весільні обітниці.

Виїзна церемонія зазвичай більш некваплива та довга, ніж реєстрація у загсі, тому у фотографа буде більше нагод зробити більше вдалих світлин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Переваги та недоліки розпису в загсі

Недоліки

Виїзна реєстрація шлюбу, на жаль, не має юридичної сили.

Після виїзної церемонії або після неї вам з другою половинкою все одно доведеться піти у загс, аби зареєструвати шлюб там.

Якщо ви плануєте одружитись під відкритим небом, доведеться передбачити альтернативні варіанти на випадок примх погоди.

Аби не привертати погляди сторонніх та цікавих, треба бути обрати місце або приховане від небажаних поглядів, або ж на території ресторану чи готелю.

Знайти хорошого церемоніймейстера досить важко, адже більшість цих спеціалістів просто повторює один завчений текст для всіх пар.

Виїзна церемонія напевне коштуватиме дорожче за традиційний розпис у загсі. Зазвичай у кошторис події входить декор, гонорар реєстратору, музичний супровід, голуби тощо.

Джерело