Що обрати – традиційний розпис у загсі чи популярну серед молодят нині виїзну реєстрацію? Як все ж таки краще одружитись?

Переваги

Реєстрація шлюбу у державній установі автоматично зробить ваш шлюб законним, оскільки вона є офіційною юридичною процедурою.

Якщо урочисте укладення шлюбу вас не цікавить, заплатите ви тільки державне мито за саму процедуру розпису.

Недоліки

Варто пам’ятати, що для офіційного розпису у загсі ви муситимете подати заяву не пізніше, аніж за півтора місяці до обраної вами дати. До того ж через постійні черги молодятам ніхто не гарантуватиме, що вдасться забронювати час, який підходить саме їм.

Якщо ви не хочете вистоювати черги та ще й бажаєте зекономити сили і час, розписуватись, скоріш за все, доведеться у будній день. Також варто мати на увазі, що чим на пізніший час вам призначили реєстрацію, тим більше шансів, що доведеться хоч трохи, але зрушити весь весільний таймінг. Річ у тому, що зазвичай працівники загсу витрачають на кожну пару більше часу, аніж це заплановано, тому у підсумку може вийти півгодини, година, а іноді навіть і більше. Складаючи графік цього дня, краще одразу закладати додатковий час на церемонію.

Далеко не завжди зали загсів можуть вмістити бажану кількість гостей, а якщо ви оберете неурочистий розпис, все проходите у кабінеті, куди взагалі пустять тільки вашу пару.

Під час реєстрації шлюбу у державній установі вам не вдасться виголосити подружні клятви, адже процедура розпису зазвичай має чіткий регламент. Та й декорувати залу за своїм смаком вам, скоріш за все, ніхто не дозволить.

Джерело