Під час санкціонованого обшуку в селі Слобідка у господарстві місцевого жителя поліцейські Острозького відділу поліції вилучили 245 рослин коноплі.

У ході проведення профілактичної операції «МАК» учора, 11 липня, слідчі провели санкціонований обшук у господарстві 36-річного мешканця села Слобідка. На присадибній ділянці та на подвір"ї поліцейські виявили незаконний посів нарковмісних рослин у кількості 245 стебел.

За фактом посіву, або вирощування конопель за частиною 1 статті 310 Кримінального кодексу України розпочали досудове розслідування. Вилучені рослини відправили на експертизу. Загалом з початку проведення операції «МАК» поліцейські вилучили та знищили майже 7,3 тисячі нарковмісних рослин: 6108 — маку, 1161 — коноплі. Слідчі відкрили 40 кримінальних проваджень за фактами незаконних посівів, 10 особам вже повідомили про підозру. Поліцейські нагадують, що згідно зі статтею 310 Кримінального кодексу України за незаконний посів або вирощування снодійного маку в кількості від ста до п'ятисот рослин, конопель у кількості від десяти до п'ятдесяти рослин передбачена відповідальність у виді штрафу від ста до п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років.

А вже за незаконний посів або вирощування снодійного маку в кількості п'ятисот і більше рослин чи конопель у кількості п'ятдесят і більше рослин передбачено позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Рівне нської області.