За участю експертів та представників Міноборони, сьогодні, 11 липня, проходить слідчий експеримент щодо встановлення причини детонації/вибуху міномета "Молот" 6 липня на Рівненському полігоні.

Про це повідомив головний військовий прокурор України Анатолій Матіос у Facebook.

"На полігоні за участю директора КНДІСЕ, експертів та представників Міноборони починаємо слідчий експеримент щодо встановлення причини детонації/вибуху міномета "Молот". Заради встановлення причини трагедії і збереження та убезпечення життя всіх бійців ЗМУ при виконанні службових обов'язків по захисту Батьківщини", - йдеться у повідомленні.

Для слідчого експерименту відібрані міномети "Молот" з тієї ж заводської партії, що і міномет, який вибухнув і спричинив загибель українських бійців.

Раніше Анатолій Матіос заявляв, що, на думку слідства, вибух міномета 6 липня на Рівне нському полігоні міг статися через подвійне заряджання. За його словами, характер та обставини розриву міномета також вказують на це.

Наразі проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення правил поводження з боєприпасами, що спричинило загибель і тілесні ушкодження кількох осіб.