Сьогодні, 11 липня, під час брифінгу, головний хірург Військово-медичного клінічного центру Західного регіону (*Іван Богдан*) ((https://portal.lviv.ua/news/2018/07/11/skladni-operatsiyi-ta-vryatovani-paltsi-likari-rozpovili-pro-stan-poranenih-na-rivnenskomu-poligoni)(розповів журналістам)) про стан поранених на Рівненському полігоні.

Наразі, загрози життю трьох військовослужбовців, які отримали травми внаслідок розриву міномета на рівненському полігоні 6 липня - немає. Поранених уже перевели з інтенсивної терапії, вони перебувають у стані середньої важкості.

Тепер, на всіх трьох чекає оперативне втручання, яке пов'язано з видаленням вогнепальних осколків. У двох пацієнтів вони знаходяться у головного мозку, у іншого - в м'яких тканинах скроневої ділянки. Проте загрози для їхнього життя - немає. Вони знаходяться при тямі, самостійно їдять та навіть починають рухатись.

За словами головного хірурга, наслідки поранень могли бути важчими, якби не грамотно надана перша медична допомога на Рівне нському полігоні і швидка евакуація постраждалих у медзаклади. Завдяки цьому медики змогли одному з поранених зберегти чотири пальці на лівій руці.

Лікарі поки не беруться прогнозувати чи отримають військовослужбовці внаслідок отриманих поранень інвалідність. За їхніми словами, після лікування на солдат чекає медичний огляд, на якому й будуть визначати, чи можуть вони продовжувати службу у Збройних силах, чи ні.

Нагадаємо, що вранці 6 липня, на Рівне нському полігоні трапилися трагічні події, в наслідок яких загинули військовослужбовці.