Згідно з ((http://osvita.ua/vnz/rating/51741/)(опублікованими даними рейтингу)) українських вишів ресурсу “Освіта.ua”, жоден рівненський університет не потрапив в перелік кращих вищих навчальних закладів країни.

У якості вихідних даних для складання консолідованого рейтингу вищих навчальних закладів використані найбільш авторитетні серед експертів та засобів масової інформації національні рейтинги навчальних закладів України: “Топ-200 Україна”, “Scopus” та “Бал ЗНО на контракт”, кожен з яких використовує різні критерії оцінювання вищих навчальних закладів.

Отриманий узагальнений рейтинг підсумовує рейтингові місця вузів за версією “Топ-200 Україна”, “Scopus” та “Бал ЗНО на контракт”.

У загальний рейтинг потрапило 4 ВНЗ з Рівне нщини. НУ "Острозька академія" посіла 60 місце. Національний університет водного господарства та природокористування - 72. Рівне нський державний гуманітарний університет - 169. Міжнародний економіко-гуманітарний університет імені академіка Степана Дем’янчука - 195 місце серед 237.