На Рівненщині одинадцятьом учасникам організованої злочинної групи повідомили про підозру у масових злочинних заворушень та опору правоохоронцям під час виконання ними службових обов'язків з припинення незаконного видобутку бурштину.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Рівне нської області.

"Завдяки ефективному процесуальному керівництву прокуратури Рівне нської області встановлено організатора та виконавців злочинного угруповання, які поблизу місць незаконного видобутку бурштину систематично організовували та вчиняли порушення громадського порядку, що супроводжувалось активним опором та застосуванням насильства стосовно працівників правоохоронних органів." , - говориться в повідомленні.

Злочинну групу створив житель смт. Клесова. До її складу він залучив односельчан, чітко розділивши між ними обов'язки та функції. Спільники розробили план збору місцевого населення, готування та вчинення злочинів, пов’язаних з опором працівникам правоохоронних органів з метою перешкодити останнім виконувати службові обов’язки з виявлення та припинення фактів незаконного видобутку бурштину.

На підставі здобутих доказів встановлена причетність вказаних осіб до масових заворушень, організованих біля в’їзду в урочища «Смітник» та «Азалія» Сарненського району, де ними разом із місцевим населенням було заблоковано пересування працівників поліції та вчинено щодо них насильство із застосуванням фізичної сили, а також пошкоджено службовий автотранспорт.

11-ти учасникам організованої злочинної групи повідомлено про підозру у вчиненні вказаних кримінальних правопорушень та стосовно них судом застосовано запобіжні заходи у виді домашнього арешту.

На даний час у кримінальному провадженні продовжуються необхідні слідчі дії щодо встановлення усіх причетних до масових заворушень осіб з метою притягнення до передбаченої законом відповідальності.