Програма яка за час існування телеканалу "Рівне 1" відроджувалася двічі. Про її минуле, сьогодення і про ведучу програми Марину Прищепу.

Такою вперше, в 2003 році, побачили рівняни програму «Кінолекторій» Перша спроба виявилася вдалою, але не довговічною. Минув час і от … друге відродження. Вже більше року кіномани та кінолюбителі, смакують подробицями з життя відомих зірок кіно, разом з новою ведучою програми, Мариною Прищепою. Розповідаючи про життєві труднощі, чи то про щасливі моменти героїв, Марина сама переживає їхні історії.

Тому правдивість і щирість так легко передається глядачам. Зараз ведуча на піку підкорення телевізійного простору... каже „захворіла” телебаченням, з тих пір, коли вперше потрапила на Рівне 1. Марина старанно освоює телевізійну кухню та по-дитячому радіє, коли все виходить.

Глядачі завжди бачать тільки кінцевий результат. а от за кадром – найцікавіше... Підготовка до зйомок починається у гримерній... У Світлани Ясковець чи не найважливіша місія. Її вмілі руки чепурять ведучих... Саме до кімнати з великим дзеркалом та горою косметики біжать всі перед зйомками. Етап другий - знімальний майданчик, на ньому теж не все так просто, як здається.

Над програмою трудиться чимало людей і у кожного своя, важлива роль... Ще декілька дублів і.. знято. Тепер заключний етап. Режисер монтажу збирає програму в єдине ціле. Та вже скоро програма „кіно лекторій”, доповниться… телекомпанія готує сюрприз. Відтепер кожен бажаючий зможе проявити свої знання з історії кіно. Відповівши правильно на поставлені питання... уважний глядач отримає чудовий подарунок – квитки в кіно. Тому з нового сезону, кіногурманів чекають нові кіно історії та приємні несподіванки в програмі „КІНОЛЕКТОРІЙ” на Першому місцевому.