За вікнами падає дощ і листя з дерев, а на стінах мистецької галереї піднімаються квіти у променях сонця. Літнім настроєм зігріває експозиція Міжнародного мистецького салону "Золота "Зуза", який об'єднав доробки професійних художників і скульпторів чи не з усіх куточків України та з-за кордону і на півмісяця створив у Рівному атмосферу мистецької столиці.

Більше півсотні робіт професійних художників та скульпторів презентували на Міжнародному мистецькому Осінньому Салоні "Золота "Зуза"-2010. Роботи різножанрові: живопис, графіка, скульптура.

Географія художників - чи не уся Україна. Від Феодосії до Львова, від Сум до Луцька. Тематика й жанри тішать око. До літа й весни повертають яскраві маки і жовтогарячі нарциси. Більше запитань аніж відповідей знаходять глядачі біля робіт художниці з Івано-Франківська. Живопис на склі - її улюблена техніка. Тема рівнянам близька - це виступ Олега Скрипки в облмуздрамтеатрі.

Нелегко було журі конкурсу визначити найкращих майстрів. Третє місце поділили графіки ЗВІДКИ???, друге - віддали живописцю із Трускавця, на першому місці робота сімферопольського скульптора. Пастозний живопис полтавчанина Анатолія Лавренка вразив усіх, автору присудили ГРАН-ПРІ. Але на цьому перемоги митця не закінчилися.

На відгуки публіки організатори Салону чекатимуть до 30 вересня у мистецькій галереї "ЗУЗА" та галереї Національної спілки художників України.