У Дубенському будинку–інтернаті для громадян похилого віку та інвалідів провели спартакіаду «Рух заради здоров’я».

Заклад багато років поспіль є незмінним учасником таких змагань, які проводять у підвідомчих установах департаменту соціального захисту населення ОДА.

Минулими роками підопічні будинку-інтернату навіть посідали призові місця в фіналі змагань.

Але щоб сформувати команду, яка побореться за нагороди з іншими установами, потрібно визначити найкращих серед своїх учасників. Організацією і проведенням цих стартів традиційно займається обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» спільно з Відділенням НОК України в Рівне нській області та департаментом соціального захисту населення Рівне нської ОДА.

Цього разу під час змагань погода внесла свої корективи, тому командні естафети відбувалися не на відкритому повітрі, а в приміщенні. Де, тим не менше, окрім команд-учасниць зібралося чимало глядачів з числа підопічних та працівників установи. Вони вболівали за кожну команду. Така підтримка мотивувала кожного докладати максимум зусиль, аби хоча б трішки випередити своїх опонентів.

Але зрештою, саме участь у таких стартах є основною ціллю для більшості підопічних, а перемога чи поразка відіграє другорядну роль. Тому після закінчення усіх естафет, кожен учасник отримав нагороди від організаторів, а адміністрація установи підготувала для них ще й індивідуальні подарунки. Окрім цього, підопічні долучилися до акції, яку проводить Національний олімпійський комітет України. За її правилами потрібно зробити фото, яке б відповідало спортивній тематиці, при цьому тримаючи в руках напис - «100 days to Buenos Aires» 100 днів до Буенос-Айреса). Вона проводиться з нагоди ІІІ Юнацьких Олімпійських ігор, що з 6 по 19 жовтня пройдуть в м. Буенос-Айрес (Аргентина).

Про це повідомляє прес-служба Рівне нської ОДА.