((https://rivne.pb.org.ua/projects/26)(Проект встановлення рекламних (театральних) тумб)) для розміщення оголошень і зменшення їх хаотичної поклейки зареєстровано на платформі "Громадський проект".

Реклама про купівлю волосся, роботу в Польщі та швидкі кредити перетворює місто на велику дошку оголошень.

"Рівне , як і більшість міст України, потерпає від хаотичної поклейки оголошень. Дерева, стовпи, будинки обклеюються подекуди двома, а то й трьома шарами папірців, які псують зовнішній вигляд міста. ", - пише автор проекту Олена Хомич.

На цей проект просять виділити понад мільйон гривень з розрахунком на: виготовлення тумб, встановлення, транспортні послуги тощо.

Таким чином, за одну таку тумбу треба буде заплатити понад 33 тисячі гривень.

Закордоном та в деяких містах України давно практикують використання на вулицях з рекламних (театральних) тумб.

Такий спосіб розміщення оголошень вигідний і рекламодавцям, і людям, і всьому місту. Бажаючим розмістити свою інформацію тепер не треба бігати по всьому місту, людям зручно читати всі оголошення в одному місці, а різнокольорові папірці не висять де попало.

А як позбавитись реклами у ліфті та фасаді свого будинку?

Фасадна стіна, дах та ліфти є спільною сумісною власністю (ст. 382 ЦКУ). Тому розміщення будь-якого рекламного оголошення потребує згоди співвласників.

Зовнішня реклама на територіях, будинках та спорудах розміщується за згодою їхніх власників або уповноважених ними органів чи осіб. Багатоквартирний будинок не має одного власника, натомість всі власники квартир та нежитлових приміщень одночасно є його співвласниками.

Тобто коли хтось розміщує наліпку у ліфті будинку, він користується чужою власністю без згоди співвласників. В такому випадку, співвласникам варто звернутися у місцевий відділ з питань благоустрою зі скаргою.

pic



pic