3 липня 2018, о 12.00 годині в Рівненському краєзнавчому музеї відкривається виставка «Рівненському футболу – 100».

Футбольні баталії у Рівному були започатковані у 1918 році єврейським спортивним клубом «Маккабі». Відтоді спортивний майданчик, що розмістився поруч із палацом Любомирських на вул. Замковій і поступово сформувався як стадіон, став для багатьох поколінь рівненських футболістів першою сходинкою до спортивного змужніння і значних перемог. Тисячі рівненських вболівальників тут одержували неймовірний заряд енергії та адреналіну і назавжди залишалися вірними фанатами рівненської команди, яку б назву вона не змінювала – «Погунь", "Локомотив", "Динамо", "Колгоспник", "Горинь", Авангард", «Верес».

На виставці представлені десятки історичних фото з життя рівненських футбольних команд з 1920-х років до сьогодення. Міжвоєнна історія представлена матеріалами, що надали діти колишніх футболістів Олексія Лисенка, Бориса Калашніка, Леоніда Молчановського, які нині мешкають у Рівному. Представлені фото з архіву колишнього футболіста команди «Колгоспник» Володимира Попельницького, який рік тому залишив цей світ.

Про начальника футбольної команди «Авангард» 1972-1991 років Юрія Кремньова надав матеріали його син Станіслав Кремньов, який як і батько все життя грає у футбол.

Заслужений рефері із Рівного Віталій Сигизмундович Марчук понад 40 років життя віддав футбольному полю і зберіг у своїх архівах чимало унікальних документів команди, частина з яких поміщена на виставці. Гра у складі рівненської футбольної команди «Верес» стала сходженням у футбольній кар’єрі українського славетного голкіпера відомих команд «Шахтар», «Металург» і полтавської «Ворскли» Сергія Долганського. Його спортивні нагороди, іменна футболка і іменний футбольний м’яч надала для експонуванні на виставці родина, що мешкає у Здолбунові.

Нині ж рівняни якось принишкли в очікуванні – як вирішуватиметься далі доля футбольного клубу «Верес», що так яскраво спалахнув у Рівному і об’єднав тисячі червоно-чорних вболівальників. На фото Олександра Харвата, які доповнюють виставку, залишились щасливі миттєвості футбольних баталій.

Музейна виставка, що є першою спробою розповісти широкому загалу про історію рівненського футболу, може стати основою для майбутнього музею спортивної слави Рівного.

На відкриття ювілейної футбольної виставки запрошені ветерани рівненського футболу, вболівальники ФК «Верес» та всі, хто цікавиться історією рівненського спорту.