Проект щодо облаштування парку для дітей з особливими потребами ((https://rivne.pb.org.ua/projects/85)(подали)) на (*"Громадський Бюджет"*).

"Місто Рівне потребує адаптовонах для кожної особистості дозвільних просторів, нам просто необхідно комунікувати один з одним без жодних обмежень та бар'єрів, маємо врешті стерти ті невидимі кордони, які накреслені реальністю сьогодення. Саме тому, ми пропонуємо облаштувати комфортні, сучасні, якісні дозвільні простори з використанням інклюзивних розважальних конструкцій, спеціалізованих матеріалів з розумним зонуванням, застосуванням енергоефективного вуличного освітлення та баків роздільного сортування сміття." , - говорить авторка проекту, Альона Лапюк.

Парк пропонують облаштувати на мікрорайоні Північний.

"Локаційно, простори розміщено поблизу будинків В.Дивізії 7 та 9 і в сквері, який в народі називають "Сонечко", поблизу В.Дивізії 29. Обидві обрані території завжди багатолюдні, з різноманітною віковою аудиторією.", - розказує пані Лапюк.

В паркі пропонують встановити: сцену, гойдалки, пісочниці, лавки та навіть контейнер для роздрібного сміття.

Перший інклюзивний парк, зовсім недавно, відкрили в Дніпрі. Про це, на своїй сторінці в соціальній мережі написав президент України.

Зараз проект знаходиться на розгляді. 1 жовтня розпочнеться відкрите голосування за проекти.

pic



pic



pic