Давно хотіли жити окремо? Мрієте про власний будинок чи квартиру? Бажаєте купити чи продати земельну ділянку, але не знаєте з чого розпочати? Найперше, варто вирішити, чи ви самі будете займатися продажем житла або все таки звернетеся в агенство нерухомості. У кожного варіанта є свої плюси і мінуси.

Якщо ви вирішили самостійно займатися продажем своєї нерухомості, то варто знати, які труднощі у вас виникнуть.

По-перше, ви витратите купу сил, енергії та нервів. По-друге, процедура продажу буде забирати у вас багато часу, якого завжди і так не вистачає. По-третє, при всіх операціях з нерухомістю виникає тяганина з документами. А чи хочете ви сидіти в чергах, ходити з кабінету в кабінет і т.д. І останнє, проте не менш важливе. Займаючись продажем чи купівлею нерухомості самостійно існує величезний ризик потрапити на шахраїв, а при цьому ви втратите і майно і кошти. Також варто пам’ятати, що швидкість продажу об'єкта безпосередньо залежить від кількох факторів: правильної оцінки квартири, частоти реклами, Вашої грамотності і досвіду і т.п.

Як правило, власникові не вистачає знань, часу і педантичності в підході до поставленого завдання. Для цього й існують фахівці: ріелтори, маклери та юристи.

Продати квартиру за допомогою агенства нерухомості затратніше з фінансової сторони, але набагато простіше. Наведемо декілька переваг продажу нерухомості через агенство:

1. Реальна оцінка вартості. Ріелтор, як професіонал набагато краще знає реальну ціну об'єкта нерухомості і завжди зможе запропонувати вам кілька варіантів в залежності від терміновості продажу і бажаної ціни.

2. Оформлення документів. Агенство нерухомості бере на себе всю тяганину з документами.

3. Реклама. Агенство нерухомості краще знає, де потрібно розміщувати інформацію про продаж квартири, а також внесе ваш об’єкт у свою базу та буде пропонувати усім потенційним покупцям.

4. Безпека. Агентство досконально перевіряє по всіх можливих базам квартиру і повністю стежить за процесом продажу і чистотою угоди: від перевірки правильності заповнення документів до моменту повної передачі грошей продавцю.

Вирішувати звісно вам, але за статистикою, при самостійному продажі нерухомості це займає в середньому рік часу, а при зверненні до компетентних та професійних ріелторів – два-три місяці.

Проте пам’ятайте! До вибору агенства нерухомості теж варто підійти серйозно, щоб не потрапити на «чорних ріелторів», які не гарантують клієнтам виконання взятих на себе зобов’язань.