Цього разу звернення від депутатів буде стосуватись фермерів, які можуть втратити свої господарювання.

Сьогодні, 26 червня, на сесії Рівне нської міської ради обговорювали питання щодо фермерів, які господарюють на своїх ділянках понад 20 років.

Раніше землі для ведення фермерських господарств передавалися в 90-х роках на правах довічного успадковуваного володіння і постійного користування. Однак в результаті внесення змін до законодавства можливість оформити ці ділянки у власність і передати у спадок була виключена, що створило юридичні проблеми для великої кількості фермерських господарств.

Тому, депутати міської ради міста Рівного вирішили підготувати проект рішень до Верховної Ради України, аби народні обранці підтримали законопроект щодо фермерів.

Ініціативу щодо передачі фермерам земель в Уряді називають відновленням соціальної справедливості.

Законопроект передбачає, що земельні ділянки, передані засновнику фермерського господарства в постійне користування або довічне успадковуване володіння, за його заявою передаються у власність фермерського господарства.

Такий законопроект є по суті одним з кроків з підготовки відкриття ринку землі. Про це опосередковано свідчать і слова Глави Уряду про те, що землями сільгосппризначення повинні володіти фермери, а не латифундисти і агрохолдинги.

Депутати Рівне нської ради одноголосно підтримали звернення. Їхнє рішення тепер вплине на подальшу долю фермерів не тільки Рівне нщини, а й всієї України.