Новини Рівного. Відео on-line. Все про телекомпанію - Телеканал «Рівне 1»
33001 Україна, Рівне Петра Могили, 28 Г
096-11-400-11 info@rivne1.tv
Гордієнко
Рівнянин зіграв головну роль у історичному бойовику
Скоро на великих екранах з'явиться український екшн на історичну тематику, у якому головну роль зіграв актор родом із Рівного - Віталій Гордієнко.
Молодий, амбіційний і талановитий - саме таким 19-річного Віталія знає близьке оточення, а зовсім скоро ще й уся Україна, ба навіть більше.

Віталій - випускник Рівне нської ЗОШ №27. Після завершення школи вступив до Львівського національного університету ім. Івана Франка на спеціальність акторське мистецтво драматичного театру і кіно. Попри молодий вік, хлопець отримав головну роль у фільмі українського виробництва. Цікавими історіями та власними враженнями від знімального процесу Віталій поділився з нами.

У фільм, як неочікувано, але я потрапив через кастинг.
Одного вечора наша викладачка проводила нам заняття зі сценічної мови, і їй хтось зателефонував (не знаю людину, яка вирішила мою долю). Повідомили, що кастинг буде наступного дня, але режисер фільму приїхав і вже хоче глянути на акторів. Нас відразу відправили до нього. Я був 12-м у списку, але коли він прийшов, і запитав "Хто хоче першим?", то ті, хто були на початку списку, не дуже активно відгукнулися. Я вирішив, що спробую першим. Він погодився. Поки всі виходили, режисер так непримітно до себе сказав: "Найсміливіший отримує все"
— розповідає Віталій про початок кастингу
фільм "екс"
"ЕКС" - це історія про революціонерів 30-х років 20 століття. Сюжет заснований на реальних подіях у Західній Україні. Бійці підпільної української організації проводять революційну акцію проти уряду. Та всупереч їхнім планам вона перетворюється на криваву бійню. Тепер вибір у молодих патріотів невеликий: смерть або безсмертя.
~
Проект фільму переміг на VIII конкурсі Держкіно та отримав значну фінансову підтримку. Загальний бюджет кінострічки – близько 26 мільйонів гривень, з яких половину дає держава.
~
"Найсміливіший отримує все"
Картина належить режисеру Сергію Лисенку. Серед його робіт відомий короткометражний фільм "Кінець канікул" (1986) за участі групи "Кіно". Сценарій до фільму "ЕКС" написав лауреат премії "Коронація слова" Ярослав Яріш.
Знайомство з кіно - це щось таке нереальне. Я приїхав на знімальний майданчик, коли там ще нікого не було. Десь за 25 хвилин приїхало три великих буси і почали розкладати апаратуру. Все було так швидко, нереальний приплив. І за мить вже стоїть світло, все розгорнуте, всі працюють, кожен знає свою функцію. І лише від цього у мене було грандіозне відчуття.
Віталій Гордієнко
"Команда була дуже класна. У нас був найкрутіший оператор - Сергій Михальчук, він зняв "Поводиря". Загалом на знімальному майданчику були зібрані одні із найкращих кінематографістів України. Найкраще, чим я завдячую цьому фільму, це те, що в мене був партнер, який у фільмі грав мого дядька - Орест Пастух. Із ним ми спілкуємося і досі", - розповідає Віталій.

На фото: Віталій Гордієнко та Орест Пастух
Зовнішньо я схожий зі своїм героєм, але внутрішньо я хотів би бути таким же патріотом - щоб легко міг ходити "на діло". Бо все-таки у 30-ті роки в мене був би присутній якийсь страх, знаючи, що можна померти. Та все ж мій персонаж мені імпонує тим, що він з одного боку легковажний, а з іншого - запальний. Пішов і зробив.

Віталій Гордієнко







Віталій з посмішкою згадує найсмішніший момент зі зйомок: "У фільмі є сцена, де я заходжу перший, відпихаю жінку, яка там стоїть, і кажу: "Всім стояти! Інкасація". Я постійно повторював собі цю фразу. Коли я виходив одного разу, відкриваються двері, відпихаю жінку і кажу: "Всім стояти! Інквізиція!". Далі я проходжу і по-моєму обличчю видно, що я щось не те сказав. Сцена триває, але через три секунди всі починають сміятися з моїх слів".


Усім молодим акторам, які хочуть потрапити на великий екран, Віталій радить не очікувати нічого грандіозного та займатися саморозвитком, більше працювати над собою, а якщо пощастить, то саме кіно постукає у ваші двері.
Прем'єра
Допоки точно невідомо, коли відбудеться прем'єра фільму. Але за неофіційними джерелами "ЕКС / The Raid" на великих екранах може з'явитися приблизно восени 2018 року.
Автор: Іванна Власюк
This site was made on Tilda — a website builder that helps to create a website without any code
Create a website

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: