Днями комісія Мінрегіонбуду остаточно погодила проекти, які цьогоріч будуть будуватись на Рівненщині за кошти Державного фонду регіонального розвитку.

Перше місце в цьому списку займає зведення спорткомплексу на вулиці Макарова у Рівному. На цей об'єкт в цьому році з ДФРР передбачили 30 мільйонів гривень.

«Окрім ДФРР, щонайменше 15 мільйонів гривень надійде з іншого джерела державного фінансування – субвенції на спорудження спортивних арен. Також з обласного бюджету вже передбачили перші 5 мільйонів гривень. Тож наразі маємо 50 мільйонів гривень для гарного старту будівництва цього важливого для нашої області інфраструктурного об'єкту. Адже на сьогодні на території західної України відсутні спортивні бази такого рівня», - розповів голова Рівне нської ОДА Олексій Муляренко.

Нагадаємо, що І-ша черга спорткомплексу передбачає будівництво універсальної спортзали для ігрових видів спорту з трибунами на 3000 місць та з можливістю проведення змагань навіть міжнародного рівня. Але головне, що цей об'єкт дозволить значно покращити умови та можливості для тренувань з багатьох видів спорту як рівнян, так і жителів області.

Також, важливою перевагою даного спорткомплексу є те, що за потреби, він трансформуватиметься в концертний або виставковий зали. А це, у свою чергу, передбачатиме суттєві додаткові надходження до обласного бюджету та визначення в подальшому саме нашого міста для проведення різноманітних спортивних, виставкових та культурних заходів. Проектна реалізація будівництва триватиме близько трьох років.

Загалом кошти ДФРР отримають 27 об’єктів Рівне нщини.

Серед них – Степангородська і Цепцевицька школи, Дубровицький та Борбинський НВК, навчальні заклади у селах Залав’я Млинівського та Жобрин Рівне нського районів, Старому Селі, що на Рокитнівщині. Фінансову підтримку матимуть проекти з будівництва дитсадків в Оржеві Рівне нського району, Перебродах Дубровицького та Новомильську Здолбунівського, містах Березне та Дубно.

Кошти спрямують також на добудову спорткомплексу у Сарнах, будівництво спортзалу ДЮСШ у Здолбунові, реконструкцію басейну ЗОШ І-ІІІ ст. № 7 в місті Дубно, спортивно-оздоровчого комплексу у Дубровиці, ДЮСШ в Костополі.

Серед медзакладів кошти ДФРР отримають обласна дитяча лікарня, Зарічненська ЦРЛ та обласний центр комплексної реабілітації інвалідів в Олександрії Рівне нського району. Гроші надійдуть і на гуртожиток для медиків в Острозі.

Реконструюватимуть обласний інститут післядипломної педагогічної освіти, обласну універсальну наукову бібліотеку, очисні споруди у Березному та спальний корпус дитбудинку-інтернату в селі Мирогоща Друга Дубенського району.

Нагадаємо, на ці об’єкти для Рівне нщини передбачили 214 мільйонів гривень з Державного фонду регіонального розвитку.

Про це повідомляє прес-служба Рівне нської ОДА.