(*Макс Кідрук*) інженер-енергетик за освітою, який став мандрівником і письменником. Він об'їздив понад 30 країн світу, видав 8 художніх книжок та 5 тревелогів. Його книга “Мексиканські хроніки. Історія однієї Мрії” у 2009 році здобула міжнародну премію “Коронація слова”.

На своїй сторінці у соціальній мережі Кідрук зробив запис, який порадував чисельнних шанувальників письменників. Він дописав свій крайній роман “Де немає Бога”.

Нам вдалось поспілкуватись з автором та трішки привідкрити завісу нового роману:

«Де немає Бога» — це розповідь про сімох уцілілих у катастрофі, залишених напризволяще в одній із найбільш неприступних точок планети й змушених боротися за життя. Це історія про те, що поведінку людини значно більшою мірою обумовлюють ситуації, крізь які вона пройшла, аніж речі, у які вона вірить. Роман є спробою збагнути, що є такого всередині нас, що втримує від перетворення на звірів у місцях, де, образно кажучи, немає Бога, - де безслідно зникають як вплив релігійних догматів, так і тиск соціальних норм.», - говорить Максим Кідрук.

Нова книга автора зовсім не буде схожою на минулі. Це не фантастичний роман, там не буде містики, це буде потужна життєва історія. Події засновані на авіакатастрофі, яка відбулась у листопаді 1979. У 70-ті роки компанія Air New Zealand запустила розважальні рейси до Антарктиди. У Японії пакетні тури продавалися з гідом – сером Едмундом Гілларі, і були дуже популярні.

Але 28 листопада сер Едмунд помінявся зі своїм напарником, а в ніч напередодні польоту керівництво перепрограмувало автопілот. Літак врізався в гору Ербус і розбився. Того дня загинули 237 пасажирів та 20 членів екіпажу, тобто всі, хто був на борту.

Макс Кідрук вирішив змінити цю жахливу історію. На сторінках нової книги будуть описані події цієї авіакатастрофи, але з поправкою на те, що хтось у рейсі – вижив. Що б з ними було, якими були б їхні дії. Як би вони виживали на території, яка абсолютно непристосована для цього. Це і лягло в основу нової книжки.

Головними героями будуть 7 людей: чоловіки, жінки та маленька дівчинка. Всі люди – різних національностей, серед них будуть і українці.

«Події частково відбуватимуться в Рівному, але поза тим також у Німеччині, США, Таїланді, Пакистані та Росії», - розповідає нам автор.

У Кідрука є потужна команда, яка допомагає у написанні книги. Це рідери, які вичитують книгу, яка ще не вийшла.

«Це люди, які найперше є хорошими читачами й не бояться критикувати мене, які намагаються робити текст кращим», - ділиться Кідрук.

На питання - "Чи може звичайний шанувальник стати рідером", відповідає позитивно:

«Звичайні шанувальники? Теоретично так, але я мушу знати людину, щоби бути впевненим, що вона не зіллє сирий текст у мережу»

У рамках презентації нової книги автор планує відвідати 101 місто України. Передзамовлення розпочнеться в кінці липня, а на полицях магазину - книгу можна знайти на початку вересня.

Зазначимо, що попередньо замовлений роман - "Не озирайся і мовчи", автор віддавав рівнянам особисто в руки неподалік місця, де проходять основні події книги.