Що ж можна, а чого не варто робити у власний день народження, аби не зробити гірше собі.

День народження - одне з найбільш довгоочікуваних і улюблених свят в році. І, крім святкового настрою, день народження також таїть в собі безліч загадок, таємниць і навіть магії. Що не можна робити в день народження, які існують прикмети про цей важливий день в житті людини.

Люди здавна щороку відзначають свій день народження. Вважається, що в цей день, який циклічно повторюється з року в рік, людина як би заново приходить в цей світ. А тому з цим святом пов'язано безліч прикмет, які можуть залучити удачу в життя або ж, навпаки, обернутися неприємностями в подальшій долі.

Існує цікава прикмета: як зустрінеш рік, так його і проведеш. Вона в повній мірі стосується як новорічного свята, так і чергового року життя. Виявляється, в день народження закладається індивідуальна програма іменинника на найближчий рік. І дотримання певних ритуалів і традицій допоможе зробити цей час яскравіше, краще, легше і позитивніше.

В день народження не можна сумувати

З самого пробудження і до кінця дня не можна перебувати в зневірі, смутку, злості і роздратуваннs. Інакше всі ці негативні емоції ти ризикуєш спроектувати на цілий рік вперед. А воно тобі треба? Тільки оптимізм, веселість і посмішка на обличчі! Тоді і день буде наповнений позитивною енергетикою, та й весь рік пройде на ура.

Не можна святкувати заздалегідь

Багатьом людям часто хочеться якомога швидше привітати близьку людину з його іменинами. І вони поспішають зробити це заздалегідь. Однак приймати привітання та подарунки напередодні свого народження - погана прикмета, що обіцяє неприємності. Пам'ятай, що заздалегідь відзначаються поминки, а ось народження святкується день в день або ж на кілька днів пізніше.

Ні брати, ні давати в борг у День народження не можна.

Так ти віддаєш свою удачу, а придбати можеш чужі проблеми. Причому, ця прикмета стосується не тільки грошей, але і будь-яких інших речей. Також не можна подавати милостиню.

В день народження не варто влаштовувати весілля

Влаштовувати весілля і починати сімейне життя в День народження нареченого або нареченої - вважається поганим знаком, тому що такий шлюб з самого початку приречений на невдачу. Мало того, є ще більш жорстке упередження, що весілля не можна призначати навіть на день тижня, в який народився хтось із молодят.

Як потрібно загадувати бажання, щоб вони здійснювалися

Чого не можна робити в день народження: числа

Кількість гостей за столом, кількість свічок в торті і навіть кількість квітів у букеті також має своє таємне і підступне значення. Отже, не можна, щоб кількість запрошених людей становило 9, 13, 18, 21, 40, 53, 99 або 100. Те ж правило стосується і свічок, краще взагалі від них відмовитися в цей рік. А число подарованих тобі квітів не повинно бути парним - така цифра годиться лише для похорону.

Не бажано запрошувати в гості людей, які з якихось причин тобі не подобаються.

Це твоє свято, а тому важливо, від якої людини ти отримуєш презент і привітання. Якщо гість тобі неприємний, в День народження ти особливо енергетично вразлива, а тому великий ризик пристріту.

Дуже поганою прикметою вважається отримання в подарунок на День народження ріжучих і колючих предметів, носових хусток, перлів, дзеркал, годинників, штучних квітів. І якщо такий подарунок тобі хтось підніс, постарайся його позбутися.