Сьогодні, 15 червня, на (*гарячу лінію Рівне 1*) звернулася жителька села Вири, Сарненського району (*Катерина Легкобит*). Вона розповіла, що у школі в якій навчається її дитина знайшли грибок.

За її словами, у неділю, 17 червня, у їхній школі будуть батьківські збори. Каже, що більшість батьків обурена станом школи.

"Грибок знайшли лише в одному кабінеті, бо там він вийшов назовні. Однак, здається він по усій школі, його не видно під обшивкою стін. Школа стара, 10 років тому був такий інцидент, що впав дах. Та на щастя тоді дітей в школі не було. Ми плануємо зібрати підписи батьків, для того щоб навчальний заклад. Сама ж школа в жахливому стані", - запевняє жителька села Вири Катерина Легкобит.

Однак, в Рівне нському обласному управлінні освіти і науки щодо цієї ситуації такі аргументи:

"Якщо є така проблема, думаю впродовж трьох літніх місяців вона буде вирішена. Я знаю, що школа в селі Вири переповнена дітьми, тож перед початком навчального року вона буде перевірена Держпродспоживслужбою та ДСНС. Не думаю, що проблема з грибком є глобальною, адже це можна вирішити. Якщо грибок лише в одному кабінеті, то він може буде закритий. Якщо по всій школі, то працівники мають 3 місяці щоб вирішити цю проблему", - розповів начальник Рівне нського обласного управління освіти і науки Григорій Таргонський.

За словами Катерини Легкобит, батьки просять, щоб у селі Вири побудували нову школу, а цю закрили.

pic



pic



pic