В Дубно під час гасіння пожежі в багатоквартирному житловому будинку працівники ДСНС вивели на свіже повітря 27 людей.

15 червня о 03:38 до Служби порятунку за телефоном «101» надійшло повідомлення про пожежу в багатоквартирному житловому будинку в м. Дубно по вул. Сурмичі, 99.

Негайно за вказаною адресою було направлено чергове відділення рятувальників 5-ї державної пожежно-рятувальної частини Головного управління ДСНС України у Рівне нській області на трьох пожежних автоцистернах, та пожежній авто драбині.

По прибуттю працівники ДСНС з’ясували, що в підвальному приміщенні п’ятиповерхового житлового будинку сталося загорання. До того ж, через пожежу майже всі сходові марші багатоповерхівки були сильно задимлені.

За вказівкою керівника гасіння пожежі, одна група рятувальників терміново вирушила на боротьбу з вогнем, інші бійці Служби порятунку розпочали виводити на свіже повітря мешканців будинку.

Через сильне задимлення та високу температуру вогнеборцям довелося працювати в апаратах захисту органів дихання та зору.

Вогнеборці подали на гасіння пожежі два водяних стволи. Завдяки вмілим діям працівників ДСНС вже о 04:15 пожежа була локалізована, а о 05:30 – повністю ліквідована. Вогонь не встиг поширитися на сусідні помешкання.

Тим часом друга група рятувальників за допомогою авто драбини, та в складі ланок ГДЗС вивела на свіже повітря 27 мешканців будинку.

До ліквідації пожежі залучались чотири одиниці спецтехніки ДСНС та 17 рятувальників.

Наразі на місці пожежі працюють правоохоронці та фахівці ДСНС, які мають встановити причину пожежі та завдані матеріальні збитки.

pic



pic



pic



pic



pic



pic

Про це повідомляє Головне управління ДСНС України у Рівне нській області.