З посмішками, дружньою підтримкою та допомогою, яскравими позитивними емоціями, але й з духом змагальності і першості – у такій атмосфері відбувся правовий квест для старшокласників «Я маю право».

Захід став частиною XII обласного збору лідерів учнівського самоврядування Рівне нщини, який проходив у Тучинському навчально-реабілітаційному центрі.

Молодь змагалася у спритності та вправності, а також демонстрували свої правові знання. Організаторами квесту стали Головне територіальне управління юстиції у Рівне нській області, Координаційна рада молодих юристів при Головному територіальному управлінні юстиції, Управління освіти та науки Рівне нської ОДА.

– Дуже добре, що в області організовуються подібні заходи для дітей. Вони дають можливість поєднати приємне з корисним: не тільки гарно відпочити, а й дізнатися більше про свої права і обов’язки. Приємно, що у нас зростає активна і ініціативна молодь, яка прагне підвищувати свої правові знання і правову свідомість. Саме на це і спрямований правопросвітницький проект Мін’юсту “Я МАЮ ПРАВО!», в рамках якого і відбувається квест. Адже знання своїх прав це захист від їх порушення та запорука вирішення будь-якої життєвої проблеми, – звернулась до учнів керівник експертної групи з правової обізнаності Директорату з прав людини, доступу до правосуддя та правової обізнаності Олена Митник.

За умовами квесту учні розділилися на п’ять команд, назви яких відповідали певному кольору. Капітани команд витягували картки (відповідного кольору) з номером. І всі разом шукали картку із запитанням під необхідним номером на території парку. Переможцем квесту стала команда, яка відповіла найшвидше і правильно на найбільшу кількість запитань. – Всі учасники квесту чудово впорались із завданнями. Капітани команд наполегливо відстоювали повноту та правильність наданих відповідей. Загалом, вміння захищати свої права разом, працюючи в команді, це корисні навички, які обов’язково знадобляться в житті, – зазначила начальник відділу систематизації законодавства, правової роботи та правової освіти Олена Фідря.

Символічними медалями та дипломом нагородила переможців правового квесту Олена Митник. А всі учасники змагання окрім дипломів отримали й солодкі подарунки. Не обійшлося, звичайно, й без фото на згадку про цікавий і корисний відпочинок.

За словами головного спеціаліста відділу виховної роботи та соціального захисту дітей Управління освіти і науки РОДА Ангеліни Ровкач, квест минув на «ура». Молодь не тільки поспілкувалася разом, а й показала гарні знання. Долаючи етапи квесту, діти проявили свої творчі здібності, довели, що вміють працювати в команді і мають хороший, як на свій юний вік, рівень правових знань.