Поки у більшості школярів літні канікули, в одинадцятикласників розпочалась гаряча пора – ЗНО 2018. І зараз саме час прийняти важливе рішення – яку професію обрати, щоб у майбутньому будувати успішну кар'єру?

Цього року серед популярних спеціальностей у рівнян – психологія, економічні спеціальності, біржова діяльність, міжнародні відносини та початкова освіта.

Відтепер вступники в Рівне нській області зможуть переглянути інформацію, скільки місць для прийому за держзамовленнями може прийняти ВНЗ. Відповідний документ розміщено на сайті МОН у розділі Вступна кампанія 2018. Цього року їх кількість близько 5000 на 4 виші, що належать до сфери управління Міністерства освіти і науки.

Всього в Рівне нській області функціонує 8 вищих навчальних закладів, які випускають студентів різних спеціальностей, 5 з яких знаходяться безпосередньо в Рівному. Серед популярних ВНЗ на Рівне нщині 4 входять в рейтинг університетів «ТОП-200 Україна» 2018 року за даними центру міжнародних проектів "Євроосвіта": Рівне нський державний гуманітарний університет, НУВГП, НУ «Острозька академія» та МЕГУ імені академіка С. Дем'янчука.

Як і в минулому році, подача документів на перший курс буде здійснюватись виключно в електронному вигляді, в тому числі і на заочну форму навчання. Вступники зможуть подати 7 заяв на три спеціальності.

До речі, в минулому році найбільше заяв надійшло до Рівне нського державного гуманітарного університету (близько 10 тис. заяв). У НУВГП – близько 9.5 тис. заяв. Відстали від них НУ «Острозька академія» (3 тис.заяв) та ПВНЗ «МЕГУ імені академіка С. Дем'янчука» (близько 2. тис. заяв). А от серед спеціальностей, в минулому році, популярністю користувались економічні та філологічні спеціальності, право та психологія.

Область вкладених файлів