У поліції розслідують факт загибелі школярки на Рокитнівщині.

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Viber: Rivne1.tv

Трагічний нещасний випадок стався учора, сьомого червня, близько обіду у Рокитнівському районі. Під час туристичного походу учнів одного з місцевих навчальних закладів втопилася 12-річна дівчинка.

Дванадцятеро дітей із п’ятого, шостого та сьомого класів і двоє вчителів у рамках туристичного гуртка вирушили у похід на добу. Серед учнів також перебувала і 10-річна дівчинка з молодшого класу, яка дуже просила 12-річну подругу, щоб взяли і її.

В обідню пору всі разом пішли до кар’єру вивчати та досліджувати ґрунт. Пізніше, коли діти стали фотографуватися, 12-річна дівчинка побачила, як тоне 10-річна подруга. Вона кинулася її рятувати, а за нею — і вчитель.

Попри надану першочергову допомогу педагогів та вжиті реанімаційні заходи медиків «швидкої», життя 12-річній дівчинці врятувати не вдалося.

За цим фактом поліцейські розпочали досудове розслідування за попередньою правовою кваліфікацією частини 2 статті 137 (неналежне виконання обов’язків щодо охорони життя та здоров’я дітей) Кримінального кодексу України.

Також правоохоронці вкотре звертаються до батьків і дорослих провести з дітьми відповідні профілактичні бесіди щодо дотримання правил безпечної поведінки на водоймі, на дорозі та у побуті.

Повідомляє відділ комунікації поліції Рівне нської області.