Освітяни села Новоселівка, що на Млинівщині, готуються до реалізації освітніх змін, відповідно до Концепції Нової української школи.

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Viber: Rivne1.tv

Цьогоріч, Млинівською селищною радою була проведена оптимізація освітніх закладів, зокрема, школи І-ІІ ступенів с. Кораблище та школи І-ІІІ ступенів с. Новоселівка. Освітньому закладу с. Кораблище понижено ступінь та присвоєно статус філії Новоселівської ЗОШ. Близько 18 учнів тепер мають доїжджати до освітнього закладу у сусіднє село.

Нещодавно, в рамках програми «Шкільний автобус» на умовах співфінансування з державного та місцевого бюджетів, у рамках програми «Шкільний автобус» був куплений новий «Еталон».

«Варто зазначити, що в суспільстві і в освітньому середовищі вже давно назріло таке відчуття, що треба щось змінювати. Світ стає динамічніший і форми та методи роботи у навчанні наших дітей потребують внесення радикальних змін саме в освітню галузь. Як управлінці, так і, власне, вчителі розуміють, що це справді необхідно. Шкільний автобус – це, перш за все, безпека дітей у дорозі до школи, спокій батьків, і, звичайно, забезпечення рівного доступу до якісної освіти кожного школяра, який проживає у сільській місцевості», −зауважив обласний очільник освіти Григорій Таргонський.

За кошти, які виділив орган місцевого самоврядування, розпочато ремонт класів та коридору, внутрішніх вбиральнь. Вже закуплено матеріально-технічне устаткування, меблі для дошкільної групи та початкових класів, усе те, що вимагає стандарт нової української школи.

«Простір у новій українській школі має бути зонований. Парти – одномісні, мобільні, щоб їх можна булор ухати для роботи в команді. Окремо – ігрова зона: килим на підлозі, де і проходять ранкові зустрічі, м’який куточок, настільні ігри, інвентар. Також виділяють зону вчителя і куточок усамітнення, де дитина може побути наодинці.

У кожного учня повинна бути шафка для особистих речей»,− розповіла директор школи Оксана Воробей.

«Новоселівська громада чітко зрозуміла переваги оптимізації,– сучасна освіта, нова українська школа, децентралізація, фінансування… Увага влади до підростаючого покоління дуже важлива, адже саме теперішнім учням у майбутньому продовжувати розбудовувати країну та Млинівську ОТГ. Освіта у сільській місцевості має бути якісна та важлива», − підсумував селищний голова Дмитро Левицький.

До слова, у Новоселівській школі з нового навчального року навчатиметься близько 130 учнів та виховуватиметься 15 дошкільнят.