Розташований він буде на стіні будинку №9 по вулиці Міцкевича.

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Viber: Rivne1.tv

5 червня організатори урбаністично-мистецького проекту «TheStreetWalls» оголосили конкурс ескізів серед художників-муралістів. Триватиме він до 17 червня.

Максимальна вартість муралу 150 тисяч гривень. Практично половину суми виділять з бюджету Рівного, адже проект реалізується за підтримки Управління культури і туризму Рівного. Проте фінальна вартість буде відома після оголошення переможця, адже сума залежатиме від ескізу і відповідно від кількості витраченої фарби.

«Художник має надати опис ідеї, ескіз вписаний у запропоновані фото будинку та кошторис. Зауважимо, що художник-мураліст повинен сам вміти втілити в реальність свій проект. Переможця обиратиме журі, до якого входять члени ОСББ, митці. Усі умови конкурсу можна знайти у групі TheStreetWalls.», - зазначила керівник проектів «Платформа взаємодій «Простір» Вікторія Власюк.

За її словами, долучитися до конкурсу можуть художники з усіх куточків України, проте було серед них були рівняни. Нині ж організатори шукають меценатів, які б могли фінансово підтримати проект. Адже мурал на Міцкевича це лише початок, у планах розбавити Рівне яскравими«плямами».

«До нас звернулися випускники однієї з рівненських шкіл з проханням зробити на навчальному закладі мурал. Вони профінансують всі витрати. Буквально вчора ми домовилися про це. Поки що номер школи називати не буду, це сюрприз. Однак, ми вже однозначно можемо сказати, що людям такі проекти цікаві і вони готові долучатися.

Проект «TheStreetWalls» це продовження проекту «TheWall», який був реалізований минулого року у стінах головного корпусу НУВГП. На стінах п’ятьох поверхів з’явилися мурали, які прикрасили стіни навчального закладу »,- розповів Голова правління ГО «Платформа взаємодій «Простір» Олександр Ковальчук.

Начальник міського управління культури і туризму Тарас Максименко вважає, що розфарбовані будинки міста можуть стати туристичною «заманухою» Рівного.

«У нас немає ані великої кількості історичних пам’яток, ані середньовічних замків чи цікавої архітектури, але ми можемо створити цікаві об’єкти самі. Вважаю, якщо на тисячах рівненських будинків будуть мурали - буде чудово. На їхньому фоні залюбки туристи фотографуватимуться. І це може стати нашою фішкою у майбутньому. І головне що для цього не потрібно будувати щось, витрачати багато грошей».