Іноді звички, які ми навіть не помічаємо, дуже впливають на наші думки і вчинки. Багато з них заважають нам насолоджуватися життям в повній мірі.

1. Звичка не стримувати обіцянки

Багато з нас стримують слово, дане іншим, але чомусь забувають про себе. Ми обіцяємо собі почати бігати, правильно харчуватися, стежити за здоров'ям, змінити роботу та багато іншого. У цей момент ми емоційно вже досягли поставленої мети, тому і закидаємо її на самому початку. Ми поступово звикаємо до цього і втрачаємо контроль над власним розумом.

Щоб позбутися від цієї звички, нагороджуйте себе за кожну мету, якої вам вдалося досягти, за кожну виконану обіцянку.

2. Звичка переводити будильник

Відключаючи будильник і дозволяючи собі поспати ще 10 хвилиночок, ви програєте перший за день бій. Тим самим ви налаштовуєте себе на низку можливих невдач.

Напевно ви помічали, що сон до самого обіду не заряджає енергією, а навпаки, позбавляє її. Ранок - це дуже продуктивний час дня. Постарайтеся проводити його з користю.

3. Звичка використовувати смартфон перед сном

Ця звичка згубно впливає на стан здоров'я. Блакитне світіння, що виходить від екрану смартфона, заважає виробленню мелатоніну - гормону сну. Це може призвести до безсоння, проблем із зором, а також ожиріння і навіть онкологічних захворювань.

Прибирайте смартфон за 1-2 години до сну. Краще почитати книгу: таке проведення часу буде корисним як для здоров'я, так і для вашого розвитку.

Що робити, якщо ви забули ім'я людини відразу після знайомства

4. Звичка звинувачувати себе за минуле

Всі ми іноді шкодуємо про минуле. Але те, як ми мислимо і аналізуємо власні вчинки, впливає на наше майбутнє.

Промовляючи «Мені коштувало зробити це ...», ви звинувачуєте себе за те, що щось пішло не за планом. Промовляючи «Я міг би зробити це ...», ви звинувачуєте себе за втрачені можливості. Промовляючи «Я повинен був зробити це ...», ви звинувачуєте себе за недолік знань і досвіду, які могли б виправити ситуацію.

Подібні думки вимальовують картину світлого, але нереального майбутнього. Замість цього сконцентруйтеся на тому, що хорошого є у вашому реальному житті. Подумайте, за що ви вдячні прямо зараз. Замість «А ось якби ...» скажіть собі: «Наступного разу я обов'язково ...»

5. Звичка з усім погоджуватися

Ми завжди боїмося щось упустити, кудись не встигнути. Тому ми часто говоримо «так» будь-якій пропозиції, навіть якщо не зовсім впевнені в правильності свого рішення.

Звичайно, вміти зірватися з місця і відправитися назустріч пригодам - ​​хороша риса характеру. Просто потрібно розставити пріоритети і не забувати про те, що важливо для вас, а не для когось іншого.

Пам'ятайте, що життя довге, якщо ним вміло користуватися.