У Рівненському обласному центрі науково-технічної творчості підвели підсумки обласного заочного дитячого конкурсу кіно та телебачення «Веселка».

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Viber: Rivne1.tv

Варто зазначити, що в нашій області конкурс проводиться вже понад 10 років. Школярі самі пишуть сценарій, ведуть зйомку, грають у картині.

Всі фільми, створені учнями самостійно – від написання літературного сценарію до проявки кіноплівок.

Цьогоріч на розгляд журі було представлено 21 роботу, які надали 6 позашкільних навчальних закладів із районів та міст області.

Перші місця отримали анімаційний фільм: «Увага!» (Дубенська міська станція юних техніків); навчальний фільм: «Зроби сам» (Костопільський Центр технічної творчості та комп’ютерних технологій); документально-історичний фільм:

«Дубенський педколедж» (Дубенська міська станція юних техніків); однохвилинний фільм: «Фіксики і день народження» (Дубенська міська станція юних техніків); телепрограма: «News» (Володимирецький районний колегіум); відеокліп (бліц-фільм): «Ми – Вкраїни діти» (Костопільський Центр технічної творчості та комп’ютерних технологій); ігровий фільм (серіал): «Сьогодні нічого не відбулося» (Рівне нський міський центр творчості учнівської молоді); розвиток творчості в Україні: «Місто Надії» (Дубровицький центр позашкільної освіти).

Найкращі роботи будуть відправлені на Всеукраїнський відбір кіно-фото фестивалю для школярів, який вже 17 рік поспіль проходить у Кременчузі на День Незалежності. У програмі фестивалю, окрім перегляду конкурсних фільмів та фоторобіт, проводяться майстер-класи, виставки, тематичні вечори тощо.

Про це повідомляє прес-служба управління освіти і науки РОДА.