20 відсотків державної субвенції спрямують на комунальні автошляхи Рівненщини.

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Viber: Rivne1.tv

Про це повідомив заступник голови Рівне нської ОДА Віталій Ундір під час практикуму для голів ОТГ, організованого Рівне нським РВ АМУ.

«Цьогоріч на будівництво і ремонт доріг місцевого значення Рівне нської області спрямовано 281 мільйон гривень. Близько 50 мільйонів піде на експлуатацію та утримання доріг. Від 8 до 12 мільйонів отримає кожен район відповідно до протяжності дорожнього полотна. Також ми прийняли рішення 20% від суми, а це 56 мільйонів, спрямувати на комунальні дороги – автошляхи в містах, селах та селищах. Це, зокрема, дороги в Корці, Острозі, Дубно та інших населених пунктах», - повідомив Віталій Ундір.

Максимально врахували і пріоритетність доріг, зокрема, напрямки до важливих соціальних об’єктів, як наприклад, до школи у Піскові. Єдиною вимогою для будівництва доріг, за словами заступника голови ОДА, має бути наявність проектно-кошторисної документації та 30-ти відсоткове співфінансування з місцевого бюджету:

«Співфінансування важливий момент у даному процесі, адже тоді у місцевої влади буде господарський підхід до утримання доріг», - наголосив Віталій Ундір.

Про це повідомляє прес-служба Рівне нської ОДА.