В багатьох з нас бувало, що от ви познайомилися з людиною і одразу ж забули її ім'я. А знову запитувати незручно і ви не знаєте, що робити? Вихід є! Пропонуємо вам шість цікавих способів як вийти з такої ситуації.

Шість простих прийомів допоможуть вийти з незручної ситуації.

1. Попросіть записати ім'я у ваш телефон

Найбільш логічний і дієвий метод. Просто попросіть свого знайомого внести ім'я, прізвище та телефон в адресну книгу вашого смартфона. Аргументація залізна: ви хочете залишитися на зв'язку в майбутньому і при цьому боїтеся зробити помилку в написанні.

2. Запитайте адресу електронної пошти

Ще 10 років тому електронній пошті пророкували гірку долю. Натиск стільникових телефонів і інтернет-телефонії був дуже сильний, і здавалося, що прогресивне людство ось-ось відмовиться від листування. Сьогодні ситуація перекинулася: дзвінки стали настільки відволікаючими, що західні фахівці вважають їх непрофесійною поведінкою.

У кожного з нас є кілька електронних скриньок, серед яких неодмінно є ділова. Саме нею прийнято ділитися з новими знайомими, і саме в ній вказано ваше ім'я та прізвище. Поцікавтеся адресою, і, найімовірніше, ви почуєте ту саму заповітну інформацію.

3. Введіть в розмову третю особу

Найчастіше нове знайомство випадає на певний захід. Це може бути кіно, семінар, вечірка і абсолютно будь-яка подія з безліччю незнайомих і крапелькою знайомих людей. Останніх і можна використовувати для своїх потреб.

Нічого складного: ви гукає приятеля і пропонуєте йому представитися вашому новому знайомому, а тому не залишається нічого іншого, як назвати себе у відповідь.

4. Обміняйтеся візитками

Хтось вважає візитки пережитком минулого, ну а хтось - перевіреним засобом обміну інформацією. Як ніяк на дворі ера мобільних гаджетів з їх зручними засобами розпізнавання візитних карток.

Чому ви віддаєте перевагу: паперовим або електронним? Різниці немає, ви все одно дізнаєтесь ім'я свого нового знайомого.

5. Поцікавтеся про походження імені

У більшості випадків за ім'ям і прізвищем ховається ціла історія. Якщо ви впевнені, що перед вами людина з неабияким ім'ям, сміливо попросіть розповісти про його походження. Якщо ж людина носить цілком буденне ім'я - поцікавтеся, в чию честь воно дане. Подальше оповідання і видасть вам забуті дані. Більш того, «паспортна» бесіда може виявитися дійсно цікавою - ви не тільки розважитеся, але і дізнаєтеся людину трохи ближче.

6. Представтеся в кінці бесіди заново

Давайте будемо об'єктивні: траплялося, що й ваше ім'я забували. Будучи адекватною людиною, ви не бачили в цьому нічого страшного і представлялися заново. Володарі незвичайних прізвищ при таких обставинах взагалі вусом не ведуть. Тоді чого ж боятися?

Закінчуючи розмову, ввічливо і вибачаючись зізнайтеся, що у вашій пам'яті утворилася нова діра і її непогано було б залатати.

Якщо ви не обділені почуттям гумору, то ситуація взагалі прийме виграшний характер. Тільки не варто затягувати цей момент: чесно розписалися в своєму упущенні і зберегли тим самим нове знайомство.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

10 гаджетів з минулого, які змінили світ

Як Марк Цукерберг мотивує співробітників?