Коли надходить час планування весілля, необхідно надати увагу великій кількості деталей, але однією з найделікатніших є весільний торт. Символізуючи солодке подружнє життя, він стане родзинкою завершення святкування і приємним спогадом для усіх гостей.

Плануйте заздалегідь

Часу ніколи не буває забагато, тому слід починати розмірковувати за 5-6 місяців до дати весілля. Звичайно, все залежить від того, чи ви бажаєте зробити торт індивідуальним, чи оберете із запропонованих варіантів, але варто пам’ятати, що пекарні також замовляють заздалегідь. До того ж, із ходом загального планування, можна вносити корективи у кінцевий варіант вашого торта, пов’язані із зміною дизайну чи загального формату весілля.

Вибір пекарні

Втілення ваших ідей, професійні поради і, найголовніше, кінцевий результат залежать від кваліфікації та майстерності працівників пекарні. Доречним буде прислухатись до відгуків знайомих, звернути увагу на популярність та креативність фірм, які надають послуги у приготуванні весільних тортів. Завжди звертайте увагу не на надані фото або шаблони, а на вже готову продукцію, як приклад. Ви повинні бути впевненими у тому, що отримаєте саме те, що бажаєте і за що платите.



весільний торт

Розмір та смак

Не залишайте поза увагою і серце вашого торта – його смак, який має гармонійно поєднуватись із зовнішнім виглядом. Слід надати перевагу бісквітній або фруктовій основі із легким та нежирним кремом, щоб він не був занадто ‘важким’ для частування після усіх загальних страв. Вирішивши це питання, розрахуйте розмір з урахуванням кількості людей на весіллі – оптимальними стануть 150-200г шматочки на персону. Звичайно, варто замовити на 500г більший торт задля уникнення будь-яких сумнівів у вірно обраній вазі.

Пошук ідеї

Найприємнішою частиною клопоту щодо створення неповторного аксесуару вашого весілля є, безсумнівно, дизайн торта. Вивільніть назовні усі найсміливіші ідеї, шукайте натхнення на просторах пошукових систем, порадьтесь із обраним пекарем. Щоб не розгубитись серед неймовірної кількості можливостей, прийміть за основу декорування бенкетного залу, загальну кольорову гаму та тему вашого весілля. Хорошим варіантом може стати дублювання окремих деталей весільного вбрання, наприклад, перли, мереживо, стрічки або квіти.



весільний торт

Презентування гостям

Після усіх клопотів щодо створення торта, варто надати увагу і його почесному виходу в кінці весілля. Зробіть цю мить ще одним маленьким святом, сподіваною несподіванкою для присутніх. Про це заздалегідь необхідно поговорити із розпорядником та узгодити усі деталі (передмова, музика, освітлення, фотографування). Знайдіть зручне місце для вашого шедевру, щоб кожен міг милуватись чудовим солодким втіленням майбутнього щастя.

Джерело