Із 25 травня поліцейські проводитимуть комплексні оперативно-профілактичні заходи під умовною назвою «МАК», спрямовані на виявлення і знищення нелегальних посівів маку та конопель, перекриття каналів надходження наркозасобів до споживачів.

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Viber: Rivne1.tv

Для недопущення витоку в незаконний обіг наркосировини рослинного походження на території України та Рівне нської області оперативно-профілактичні заходи триватимуть до 27 вересня 2018 року.

Згідно зі статтею 310 Кримінального кодексу України за незаконний посів або вирощування снодійного маку в кількості від ста до п'ятисот рослин, конопель у кількості від десяти до п'ятдесяти рослин передбачена відповідальність у виді штрафу від ста до п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років.

А вже за незаконний посів або вирощування снодійного маку в кількості п'ятисот і більше рослин чи конопель у кількості п'ятдесят і більше рослин передбачено позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Рівне нської області.