Вихідні - це час, коли ми можемо відпочити, провести час із сім'єю чи зустрітися з друзями, а також зробити справи по господарству. Але, нажаль вихідні закінчуються і знову починаються робочі будні. І часто в будні ми просто не встигаємо зробити все, що запланували.

Тому, ми підготували 8 простих дій, які збережуть вам час, нерви і здоров'я в будні.

1. Розплануйте меню на тиждень

Якщо ви будете щодня мучитися питанням, що приготувати на вечерю, особливо коли ви вже голодні, великі шанси, що на тарілці виявиться шкідливий напівфабрикат. Вихідні - відмінний час, щоб розпланувати меню на весь тиждень, зробити харчування різноманітним і збалансованим.

2. Купіть продукти на весь тиждень

Меню складено, з ним можна відправитися в магазин, щоб поповнити запаси. Цим ви вб'єте відразу двох зайців. По-перше, зможете приготувати все, що запланували, без несподіванок у вигляді відсутності макаронів для пасти з куркою. По-друге, це позбавить вас від необхідності заходити в супермаркет після роботи. У магазині занадто багато спокус для зголоднілого людини після робочого дня. Можна не встояти перед чимось нездоровим та непотрібним.

3. Приготуйте їжу на перші дні тижня

На жаль, не всяку їжу можна приготувати заздалегідь, тому в середу або в четвер доведеться встати до плити. Але приготувати кілька страв на перші дні тижня цілком під силу.

Щоб і в кінці тижня обов'язки кухаря не забирали весь вільний час, можна зробити домашні напівфабрикати. Наприклад, заморозити котлети. Їх залишиться тільки посмажити. Або почистити моркву для салату і покласти її в холодильник.

Всі ці зусилля звільнять вам час на відпочинок в будні.

4. Підготуйте одяг

Сьогодні дізнатися прогноз погоди на майбутній тиждень не складно, тому сміливо можна вирішити, в чому ви будете ходити на роботу. Погладьте речі, почистіть взуття, приготуйте на всякий випадок теплу кофту або куртку, яку ви зможете надіти, якщо метеорологи не виправдають довіру.

Ви оціните це, коли зможете поспати трохи довше з ранку, замість того щоб вибирати вбрання.

5. Освіжіть розклад

Якщо ваш маршрут різноманітніший, ніж «дім - робота - дім», перевірте, коли і куди вам потрібно встигнути. Передбачливість допоможе уникнути стресу, який негативно впливає на самопочуття.

6. Зберіть сумки

Врахуйте всі тижневі активності і підготуйтеся до них. Наприклад, зберіть сумку для тренажерного залу, поклавши туди правильні кросівки, потрібні рукавички і пляшку з водою. Простежте, щоб комплекти спортивного одягу були випрані і висушені.

Взяти рюкзак і піти в спортзал просто. А довгі збори в будній день можуть закінчитися тим, що ви проведете вечір біля телевізора.

7. Відправляйтеся на прогулянку

Ходьба на свіжому повітрі - те, що потрібно людині з сидячим способом життя. Фізична активність стимулює вироблення гормону радості ендорфіну і знімає стрес. Під впливом сонячних променів в організмі виробляється вітамін D, який важливий для здоров'я кісток та імунітету.

Звичайно, однієї-двох прогулянок на тиждень замало, але це краще, ніж нічого.

8. Проведіть час з сім'єю

У будні робота забирає практично весь час, а вечори зайняті домашніми клопотами. Тому, весело провести час з сім'єю досить складно. Зате вихідні буквально створені для цього.

Можна поєднати кілька пунктів і відправитися, наприклад, на спільну прогулянку або пікнік.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

50 ідей як цікаво провести літо

Як очистити будинок від негативної енергетики