Нікуди не дінешся, як би не кружляла вам голову романтична складова свята, а без грошей і чіткого планування навряд чи ви досягнете успіху. Отже, бюджет. Для початку вам потрібно визначитися, скільки можете ви і ваш обранець витратити на весілля, будуть вам допомагати батьки. Виходячи з цих міркувань, можна визначити розмах урочистості: маленьке подія в колі близьких друзів або грандіозне весілля з купою гостей. Визначившись із сумою грошей, яку ви готові витратити, можете приступати до планування самого бюджету. Отже, які витрати вас чекають і що необхідно врахувати в першу чергу?

- Виходячи з передбачуваної кількості гостей, розрахуйте вартість ресторану або кафе, де буде проходити весілля. Не забудьте, що спиртні напої варто враховувати окремо, так як вони зазвичай не входять в основну кошторис запропонованого меню в закладі. Навіть якщо ви хочете відзначити весілля будинку, то варто підрахувати кількість грошей, необхідних для купівлі та приготування страв.

- Якщо ви вирішили влаштувати весілля в кафе або ресторані, не забудьте про прикраси для залу. Святкові кульки, квіти і стрічки створять чарівну святкову атмосферу.

- Для того щоб весілля вийшла веселою та гості не занудьгували, потрібно замовити тамаду. Причому підійти до вибору ведучого свята необхідно з усією відповідальністю: професійний тамада здатний звести нанівець всі ваші зусилля зробити свято радісним і незабутнім.

- Іноді наречені запрошують на весілля музичні колективи або зірок естради. Якщо ви теж хочете порадувати себе і гостей таким виступом, то потрібно заздалегідь домовитися з артистами і уточнити суму їх гонорару.

- Знадобляться гроші на професійну фото - і відеозйомку. Не варто економити на таких видатках, адже якісні фотографії та відео дня вашого одруження дозволять ще довго згадувати цей свято.

- Намітьте суму, яку витратите на весільну сукню і туфлі. Для цього можна пробігтися по весільних салонах. Також в цю статтю витрат увійде костюм для нареченого.

- Вам потрібно буде виділити суму грошей на обручки. Можна заздалегідь продумати дизайн кілець і придивитися до цін на ці прикраси в ювелірних магазинах.

- Не забудьте про весільну зачіску і макіяж - це теж увійде в статтю витрат весільного бюджету. На самому головному святі життя ви повинні виглядати бездоганно, а це коштує того, щоб витратити гроші.

- Вам знадобиться весільний кортеж для того, щоб відвезти гостей до відділення Рагсу, а після відправитися на прогулянку по місту. Варто заздалегідь визначитися з кількістю і марками автомобілів, а також дізнатися вартість подібних послуг.

Джерело