Пий склянку води зранку, не пий під час їжі, зачекай 30 хвилин і пий...Ох, ці настанови...Про одні ми знаємо чимало, а інші неначе "ОБС" - одна бабця сказала. Та нещодавно натрапила на цікаву статтю, що розвінчує основний міф - пиття під час прийому їжі. Залюбки повідаю його вами!

Отож, пити під час їжі - можна! Так-так, те, що я забороняю своїй доньці вже майже 7 років, виявляється робити можна і треба. Розповісти про своє здивування, це не сказати нічого, адже впевненість у зворотньому була на всі 100%.

Головне правило - пити, коли хочеться!



pic

Коли, скільки і чи потрібно?

Пити тоді, коли відчуваєте спрагу і скільки, власне, хочеться. Адже на відчуття спраги впливає чимало факторів: температура і вологість довкола, фізична активність і їжа, яку споживаємо. Вірогідність появи бажаня випти склянку води чи компоту виросте, якщо ви вживаєте суху їжу, аніж коли суп чи борщ.

Літнім людям та дітям варто додатково нагадувати про пиття, у цих вікових періодах тіла ще/вже не достатньо розрізняють сигнали зневоднення. Тим більше, діти більш фізично активні, тому втрачається волога через шкіру.



pic

Про те, що наш організм на 80% складається з води, певно чули чи не всі. А от я особисто, зовсім нещодавно дізналася - головні болі можуть бути спричинені нестачею води у мозку! Адже наш мозок на 90%!!! складається із H2O і доволі часто саме склоянка води може замінити прийом пігулок.

Єдиних норм споживання води немає, є рекомедації, котрих варто-таки притримуватися і слухати власний організм.

- Немовлятам від 8 місяців: 150 мл/кг ваги на день
- Дошкільнятам: 100 мл/кг ваги на день
- Підліткам: 50 мл/кг ваги на день

Особливо збільшити вживання води рекомендовано тим, хто хворіє, коли довкола спекотно і якщо дитина їсть тверду та суху їжу.



pic

А найголовніший приклад для власних дітей - ми самі. Надавати перевагу воді, натуральним сокам та компотам, молочним/кисломолочним напоям навзамін солодким газованим водам, нектарам і т.п. продукції - це основне. Малеча копіює нас і повторює за нами.

Будьмо прикладом та будьмо здорові!