Захід ініційований Міжцерковною Радою області, до якого долучились священнослужителі, представники влади, науковці, молодь та громадськість.

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Viber: Rivne1.tv

Мета Форуму – привернути увагу до проблем сім'ї як суспільного інституту, який відіграє важливу роль у розвитку держави, а також консолідувати зусилля для формування державної сімейної політики, заснованої на українcьких традиційних цінностях.

«На жаль, під тиском глобалізаційних процесів ми відчуваємо, що в Україні руйнується інститут сім’ї. Багато хто сприйме цей форум ніби проти чогось. Ні, ми не проти, ми за – за сімейні цінності. Українці споконвіків сформували свій кодекс сімейних цінностей, серед яких – чистота стосунків між подружжям, повага до батьків, гостинність, багатодітність. Це все присутнє нам, українцям», - зазначила заступниця голови ОДА Світлана Богатичук-Кривко, вітаючи учасників Форуму.

Присутня на Форумі, народний депутат України Оксана Білозір висловилася за важливість створення на рівні виконавчої влади органу, який би опікувався інститутом сім’ї:

«Саме сім’я формує ментальність, свідомість, і відчуття громадянства, патріотизму. Це універсальний суспільний устрій. На жаль, ми сьогодні не культивуємо інституту здорової сім’ї. Преференції переважно для неповних родин – де тато чи мама, чи де хворі дітки. Як бачимо, багато розлучень. Здорова родина легко стає «хворою» сім’ю».

В рамках форуму обговорили проблеми та здобутки державної сімейної політики, сучасні загрози та шляхи захисту традиційної сім'ї, освітні та просвітницькі програми та ін.

Присутні висловили надію, що такий форум стане традиційним.