Є два типи людей: ті, хто вірить в астрологію, і ті, хто вважає її повною нісенітницею. Давайте ж з'ясуємо чи варто вірити гороскопам?

Мільйони людей на нашій планеті вірять в те, що розташування зірок впливає на те, як складеться їх день, або навіть все життя. Люди переглядають гороскоп на день перед тим, як зайнятися справами, вивчають гороскопи один одного, перш ніж будувати відносини. За допомогою астролога люди вирішують безліч важливих питань, наприклад - в який день призначити ділові переговори, який день вибрати для укладення шлюбу і т.д.

Іноді цікаво знати, що може статися в найближчому майбутньому. Знайомлячись з гороскопом на наступний тиждень, можна знати, чого очікувати, тому можна на підставі такої інформації більш ефективно планувати діяльність на цьому тижні. Найкраще було б мати індивідуальний гороскоп, але не кожен може дозволити собі замовити його, а щотижневий гороскоп з газети, все-таки, буде включати в себе відповідні загальні вказівки.

Проте, такі прогнози можна прочитати - це нітрохи не зашкодить, якщо вам порадять на цьому тижні бути особливо пильним, переходячи дорогу, або приділяти більше уваги дітям.

Але, звичайно, потрібно дивитися на них з належною часткою гумору і здорового скепсису. В цьому відношенні хороша тактика: читаємо такі прогнози, але сприймаємо лише хороші новини. Націлившись на хороше, ми щасливі і не думаємо про погане. Це може трохи не відповідати дійсності, але, тим не менш, настрій на позитивні події закликає нас до продуктивної дії і підвищує настрій, заодно спонукаючи відпустити образи і поганий настрій.

Люди захоплювалися гороскопами з давніх часів. Стародавні володарі неодмінно радилися зі астрологами, перед тим як приймати державні укази. І до цього дня, гороскопи дуже популярні. Люди не втратили до них інтересу. Хтось вірить в гороскопи, хтось їх читає жартома, хтось дослухається до рекомендацій, а для когось вони є повною нісенітницею. Люди всі різні, тому і ставлення до гороскопів у всіх різне.

Дуже часто гороскопи дійсно збуваються, але це, швидше за все, походить від того, що прогнози даються туманними і загальними поясненнями. До таких прогнозів можна віднести практично будь-яку ситуацію. Але якщо задуматися, бувають прогнози, що той чи інший знак зодіаку зустріне на цьому тижні свою другу половинку - а це може відноситися далеко не до всіх представників цього знака, адже деякі з них можуть вже мати кохану людину. Викликає сумніви вже те, що складаються гороскопи по розташуванню зірок.

Якщо допустити, що доля людини визначена понад, то гороскоп далеко не порожні слова. Він повинен якраз пояснити, як правильно прожити свій день, підкаже, як уникнути помилок. Читаючи гороскоп, людина вважає, що убезпечила себе від неприємностей і несподіванок. Вона знатиме, як себе вести в тій чи іншій ситуації. Але якщо людина хоче відчувати себе неповторною і унікальною особистістю, то навряд чи варто довіряти гороскопам і вірити рядкам, які крім неї призначаються ще мільйонам людей. Але багато, проте, продовжують вірити в них. Всім хочеться зазирнути у своє майбутнє, хоч мигцем. Дізнатися, чи зустрінеться їм кохання, чи збудуться страхи і чи вирішаться проблеми. Деякі готові навіть за свою цікавість платити гроші.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

50 ідей як цікаво провести літо

Що дарувати на хрестини?