В управлінні освіти і науки Рівненської ОДА нагадують, що потрібно мати при собі абітурієнтам, які прийдуть у пункт проведення ЗНО.

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Viber: Rivne1.tv

У пункт проведення ЗНО потрібно взяти: сертифікат, який був надісланий абітурієнту; оригінал документа, за яким проводилась реєстрація; запрошення-перепустку, яку учасник самостійно роздруковує зі своєї інформаційної сторінки вводячи № сертифіката та пін-код; 2 ручки з чорним чорнилом. Також дозволено мати при собі пляшечку води.

Забороняються:засоби зв’язку, пристрої зчитування, обробки, збереження та відтворення інформації, друковані та рукописні матеріали та інше.

Нагадаємо, що у 2018 році, вперше, ЗНО складають учні ПТНЗ та коледжів. Але вони писатимуть лише тести з одного предмета − української мови. Через рік – з математики або історії України на вибір, а ще через рік – усі предмети підсумкової атестації.

Загалом, на нараді з питання підготовки та організованого проведення ЗНО-2018, яка проходила під головуванням заступника голови Рівне нської ОДА Світлани Богатирчук-Кривко, було зазначено, що працюватиме 53 пункти тестування, а це на 10 більше ніж минулого року. Кількість зареєстрованих осіб – 12 836, серед них близько 500 осіб – випускникиминулихроків.Задіяноблизько 3,3 тисячі педагогічних працівників.

«Звичайно, хотілося б щоб освітяни більше долучалися до проведення ЗНО. Важливо пам’ятати, що крім матеріального заохочення є ще й соціальна відповідальність», − зауважила заступник голови Рівне нської ОДА.

Варто зазначити, що Рівне нщина −єдина Західна область, яка вчасно закупила аудіо-пристрої для прослуховування текстів з іноземної мови.

Директор Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти Лариса Середяк запевнила, що при виникненнінепередбачуванихобставин (хвороба, смерть близької людини або ж участь у Міжнародних змаганнях) особи, яка не з’явилася в пункттестуванняпротягомп’ятиднівмає право подати заяву для участі у додатковій сесії.

Про це повідомляє прес-служба управління освіти і науки Рівне нської ОДА