Економити сімейний бюджет на комунальних платежах пропонують рівнянам чиновники краю. Вони закликають усіх неспроможних самотужки сплачувати комунальні послуги покластися на державну підтримку - і звернутися за субсидіями. Незважаючи на доволі низький рівень життя на Рівненщині, в області до тепер субсидіями користувалися лише 17 тисяч сімей. Чиновники прогнозують, що їх кількість зросте ще на порядок.

Ціна на газ для населення зросла й потягла за собою здорожчання інших комунальних послуг. У відповідь держава запропонувала еліксир - субсидії. Причому із 20 відсотків для сімей, у складі яких є працюючі, поріг оплати житлово-комунальних послуг знизили до 15 відсотків. Сім'ям пенсіонерів та інвалідів із п'ятнадцяти відсотків до десяти.

За півтора місяці, відколи подорожчало блакитне паливо, за субсидіями звернулося майже сім тисяч сімей Рівне нщини. Причому майже усі просили надати державну допомогу в оплаті комунальних послуг через пошту, заповнивши пакет документів, - відзначають чиновники. З усіх, хто звернувся за субсидіями, державну допомогу отримають лише вісім відсотків. Субсидії призначили для півтисячі сімей.Такий низький показник через помилки у відісланих поштою документах, - пояснюють у відділі пільг і соціальних виплат. А ще, виявилося, що мешканці області надто заможні.

Ті кому радять скористатися субсидією, подавати документи на оформлення допомоги від держави не поспішають. Серед причин називають зарплатню у конверті, чиюсь безробітність у сім'ї, або, щоб не принижуватися.