Звичайні предмети в будинку, в кухні та інших кімнатах можуть бути розсадниками мікробів. І хоча схибленість на чистоті може, навпаки, послабити імунітет і підвищити ймовірність алергій, але будинок, що кишить бактеріями однозначно є небезпечним. Понад 65% застуд і до 80% харчових отруєнь відбуваються вдома - і винні в цьому звичайні предмети.

1. Губки для миття посуду.

Як стверджують американські експерти, на 1 квадратному дюймі поверхні губки для миття посуду знаходиться близько 10 мільйонів бактерій.

Експерти радять мити губки і рушники в гарячій воді, а в якості альтернативи використовувати одноразові антибактеріальні серветки.

2. Інші засоби прибирання.

Не тільки ганчірки і губки, але все, що використовується для видалення бруду, може стати розсадником мікробів.

За даними досліджень, 50% пилососних щіток містять фекальні бактерії, а 13% - кишкову паличку. Щітки, швабри, віники, совки і т.д. Необхідно регулярно мити і замінювати. Також не забувайте мити посудомийну і пральну машини.

3. Рушники.

Відмерлі клітини шкіри і волога - ідеальне середовище для розмноження бактерій. А якщо ви користуєтеся одним рушником на двох або більше людей, це кращий спосіб заразити всю сім'ю вірусами, бактеріями або грибками.

Тому періть і міняйте рушники не рідше, ніж раз в 3 дні, і використовуйте оцет замість кондиціонера при пранні, щоб видалити запах і поліпшити абсорбуючі властивості тканини.

4. Обробні дошки.

Сире м'ясо несе на собі велику кількість фекальних бактерій і може містити в 200 разів більше мікробів, ніж на унітазі.

Використовуйте різні дошки для м'яса та овочів, а також мийте їх після кожного використання.

5. Крани.

Ручки кранів кишать мікробами, що не дивно, враховуючи те, що ми зазвичай повертаємо їх брудними руками. На кухні на кожен дюйм крана доводиться 13000 бактерій. Тому, потрібно щодня протирати крани водою з милом.

6. Килимки.

Люди втрачають 1,5 мільйона шкірних клітин щогодини - саме вони допомагають годуватися бактеріям в килимах. Разом з тим, що ми приносимо на підошві взуття або що приносять в будинок домашні тварини, це перетворює їх в чудовий розсадник бактерій.

7. Вимикачі.

На них можуть знаходитися до 217 000 бактерій на квадратний дюйм. Так що, заселяючись в готель, пам'ятайте, що саме вимикач може виявитися найбруднішим місцем у вашому номері.

В будинку бажано протирати вимикачі хоча б раз на тиждень, особливо у ванній і кухні.

8. Пульт

У багатьох оселях це один з найбрудніших предметів у всьому будинку. Його ніколи не миють, а беруть в руки абсолютно все. Протирайте пульт раз в тиждень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Як вивести грибок в квартирі?

Міні-гардеробні в квартирі [ФОТО]