Команда рівненського ОСДЮШОР стали переможцями Всеукраїнської юнацької баскетбольної ліги серед дівчат 2002 року народження та молодших.

Фінальний тур цих змагань відбувся в Одесі, де рівнянки здобули перемоги у всіх трьох зіграних матчах.

Підопічні Валерія Жартуна оформили титул у протистоянні зі столичним КСЛІ. Протистояння між цими командами завжди носять запеклий характер. КСЛІ на першому етапі зазнав тільки двох поразок, одну з них – від Рівного. Тепер знову киянки поступилися цій команді. Перша половина матчу пройшла під контролем КСЛІ. Підопічні Олени Федченко виграли першу чверть 17:13 і зіграли унічию другу 13:13. Таким чином на перерву команди пішли за переваги КСЛІ 30:26. Але поперерві ОСДЮСШОР не дав дихати суперницям, застосувавши пресинг і зонний захист. Наслідком цього став рахунок на цьому відрізку матчу 21:8. Під кінець КСЛІ вирівняв гру, але наздогнати ОСДЮСШОР не зміг. 70:61 – підопічні Валерія Жартуна стали безсумнівними чемпіонами, послідовно обігравши в Одесі господарок, дівчат зі СДЮСШОР ім. Літвака, 62:57, Переяслав 70:47 і ось тепер КСЛІ 70:61. Додамо, що за підсумками сезону Анастасія Кучерьонок увійшла до символічної п’ятірки чемпіонату, а Влада Кіба отримала титул MVP сезону!

Щодо розподілу інших нагород, то у заключному матчі фінального туру Переяслав доволі несподівано переміг СДЮСШОР ім. Літвака 67:61. Таким чином три команди – КСЛІ, Переяслав і СДЮСШОР ім. Літвака, набрали однакову кількість очок, маючи по одній перемозі в активі і по дві поразки у пасиві. У такому разі згідно з положенням регламенту проведення змагань вище місце посідає команда, яка у матчах між цими трьома претендентами показала найбільшу різницю набраних/пропущених очок. У цьому компоненті попереду конкурентів виявилися одеситки – з різницею +8. У КСЛІ цей показник – з різницею +5. Відтак киянки – бронзові призерки. А Переяслав зі своїм очковим багажем у (-13) замкнув квартет фіналістів.

Про це повідомляє прес-служба БК "Рівне ".