До поліції на початку травня повідомила 28-річна рівнянка, що невідомий чоловік шляхом обману виманив у її сина гроші.

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv

Поліцейські встановили, що до квартири потерпілої у двері постукав невідомий. У цей час удома перебував лише її 10-річний син, який відчинив незнайомцю. Чоловік поцікавився, чи є ще хтось із дорослих та повідомив, що йому терміново потрібні гроші на поховання. Він також зазначив, що про позику відомо батькам та вони дозволили взяти гроші. Хлопчик знав, де зберігаються заощадження, тому передав незнайомцеві 2,5 тисячі гривень. Коли додому повернулася мати, стало зрозуміло, що дитина довірилася шахраю.

За фактом шахрайства слідчі розпочали досудове розслідування у кримінальному провадженні за частиною 1 статті 190 Кримінального кодексу України. За описом чоловіка поліцейські встановили особу зловмисника. Ним виявився 54-річний сусід потерпілої. Наразі слідчі готують матеріали для повідомлення чоловіку про підозру, гроші повернули заявниці.

Поліцейські звертаються до батьків провести профілактичні бесіди зі своїми дітьми, застерегти їх від подібних вчинків, аби вони не спілкувалися та в жодному випадку не відчиняли двері незнайомцям. Наголосіть дітям на правилах безпечної поведінки не лише вдома, в побуті, на дорозі, а й на вулиці та громадських місцях, особливо із наближенням канікул. Попередьте їх про можливу небезпеку, аби вберегти не лише майно, а й здоров’я.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Рівне нської області.