Весільний фотограф — це один з найбільш важливих людей на весіллі. Саме його очима і уявленням про те, що таке краса, ви збережете спогади про цю значущу подію. Ваша співпраця має пройти максимально ефективно і приємно для обох сторін

Порада 1. Креативність понад усе!

Весільні фото, де наречений тримає на долоні кохану – уже давно вважаються ознакою простоти та несмаку. Вміння побачити у простому цікаве та вловити, так би мовити, “живий кадр” дано не кожному фотографу. Все частіше люди із хорошою технікою називають себе фотографами. Проте, варто пам’ятати, що фото – це мистецтво, оволодіти яким дано не кожному. Тим паче, коли ведеться мова про весільні фото. Кожній парі хочеться, щоб їхні знімки були цікавими, креативними та зняті не за стандартом. Важливо, щоб ваш весільний фотограф міг зловити емоцію та вдало передати її у фото. Тому обираючи спеціаліста у цій сфері, перегляньте його фотороботи і якщо вони “зачепили” вас, то без вагань запрошуйте для зйомки власного весілля. До речі, звертайте увагу на роботи саме весіль. Через те, що один фотограф може добре реалізовувати свій талант у портретних зйомках, натомість у весільних – він виявлятиметься слабшим.

Порада 2. Комунікабельність + почуття гумору

День весілля крім того, що стане найщасливішим днем у житті, залишиться у вашій пам’яті, як один із найбільш стресових. Постійний поспіх, емоційне напруження може призвести до знервованості та й загалом втрати святкового настрою. Тому вам знадобиться людина, яка буде продукувати позитивні емоції і зніматиме напругу. Фотограф – це локальний тамада, що розважає наречених протягом весілля. Та й зрештою, саме він супроводжуватиме пару найдовше. Для зображення справжнього щастя на фото, його потрібно показати щиро, а під тиском та напруженням це не завжди вдається. Фотограф-професіонал зможе знайти підхід до кожної пари і тому йому вдасться зафіксувати справжню мить щастя. Розпізнати таких профі можна по їх фотороботах або під час безпосередньої зустрічі.

Порада 3. Компроміс у вартості

“Задоволення від хорошої якості триває набагато довше, ніж задоволення від низької ціни” – одна із улюблених фраз фотографів. У цьому щось є, так як весільні фото – це не та річ, на якій варто економити зайвих 300-400 грн. За якісну обробку, хорошу якість доводиться плати не малі суми. У пошуках “дешевого сиру” не рідко можна натрапити на фотографів – аматорів, які мало тямлять у мистецтві фотографії.

Порада 4. Кількість теж має значення Більшість фотографів працює поодинці, проте трапляються й такі, що знімають у парі. І це можна розцінювати як великий плюс. Перш за все, при такій зйомці можна відшукати найбільш вдалий ракурс, та й кількість фото, що ви отримаєте після весілля буде більшою. До того ж, фотографи, що працюють у парі мають змогу зняти як ранок нареченої, так і ранок нареченого. Також вдасться уникнути черги з гостей, що хочуть зробити спільне фото. Зазвичай ціна на роботу фотографів, що працюють парно, практично не відрізняється від тих, які працюють поодинці.

Порада 5. Досвід – запорука якості

Обираючи майстра весільної зйомки, опирайтесь на ті фото, що фіксовані його емблемою або підписом. Фрази на зразок “І я таке можу”- в даному випадку невдалі. Якщо ви хочете пересвідчитись у професійності фотографа вашого майбутнього весілля, зверніться до пар, що скористались його послугами. Вони відверто оцінять роботу майстра і розкажуть про усі слабкі або сильні сторони фотографа.

Джерело

Джерело