Красива біла сукня, розкішний бенкетний зал, білі орхідеї та троянди, весільний торт з кумедними фігурками наречених та традиційна церемонія в колі рідних і близьких. Можна досхочу милувати свою фантазію цими безперечними уявленнями про ідеальне весілля. Та не всі молодята вважають вищезгаданий сценарій весіллям своєї мрії. Багато хто давно відійшов від традицій стандартного проведення найщасливішого дня у житті, вважаючи біле плаття, фату та лімузин запліснявілою тривіальністю.

1. Весілля в стилі “Гав-гав”

Якщо ви вважали, що одружуватись лише можуть представники гомо сапієнс, то ви сильно помилялись. Зараз ми зламаємо будь-яке ваше уявлення про традиційність весільних церемоній, адже мова йде про двох закоханих песиків, які зіграли “скромне” весілля ціною в 160 тисяч доларів.

У розкішному готелі “Jumeirah Essex House” в Нью-Йорку відбулося найдорожче собаче весілля у світі. Нареченим був пудель з Вірджинії на прізвисько Чилі Пастернак, а нареченою – собачка породи білий котон де тулеар по кличці Бейбі Хоуп.

Весілля було організоване активістами і захисниками прав тварин. На церемонію було витрачено 158 187 тисяч доларів. З них близько 6 тисяч пішли на весільну сукню нареченої, 5 тисяч на їжу і 15 тисяч на оркестр.

Цю весільну церемонію вже внесли до Книги рекордів Гіннесса, як найдорожче в світі собаче весілля. Благодійність свята полягала в тому, що кожен охочий глянути на неземне кохання собачок повинен був купити квиток вартістю 250 доларів. Зібрані з цього весілля кошти спрямували у велику американську організацію з охорони тварин Human Society на виявлення причин раку і способів лікування собак від цього захворювання.

2. Церемонія в небі.

Любителі авіації та просто надзвичайно екстремальна американська парочка провела своє весілля у польоті. Це одруження називають чи не найбільш небезпечним в історії людства. Молодого прив’язали до одної консолі крила літака, молоду – до іншої. Священика – до кабіни. І літак злетів. Уся церемонія відбувалася прямо в небі, на висоті 300 м. Після слів священика: “Оголошую Вас чоловіком та дружиною”,- літак приземлився, молоді поцілувались та обмінялись обручками.

3. Нудистське весілля.

У що тільки сьогодні не наряджаються наречені у головний день в житті. Дехто купує дорогий дизайнерський весільний одяг, хтось шиє вбрання на замовлення, а дехто одягається в весільний наряд своїх батьків чи дідів, зберігаючи таким чином родинні традиції. Та навіщо витрачати багато грошей та часу в пошуках своєї ідеальної весільної сукні, якщо можна прийти у чому мати народила. Звучить шокуюче, але й справді є сміливці, які ламають будь – які стереотипи та традиції, одружуючись в костюмах Адама та Єви.

Мова йде про найбільше нудистське весілля , що відбулося в одному з туристичних центрів Ямайки в день Святого Валентина. Такий зухвалий захід викликав численні протести в країні. Супротивники нудистської шлюбної церемонії запевняють, що вона “суперечить національній культурі Ямайки». У Нью-Йорку кілька священнослужителів також провели акцію протесту біля представництва Ради по туризму Ямайки.

Згідно з місцевим законодавством, нудизм на Ямайці офіційно заборонений. Однак юристи зазначили, що ця заборона знімається із заходу, який проходить на території, що знаходиться в приватній власності. Отож півсотні оголених екстремалів вітали своїх наречених теплими словами та екзотичними квітами серед прекрасного тропічного клімату Ямайки.

4. Революційне весілля.

Чимало горя , біди та страждань принесли нам останні події в рідній столиці. Важко словами передати ті криваві втрати , яких зазнав увесь український народ. Та навіть у таких екстремальних та напружених умовах зуміли знайти любов два юних серця. Весілля Богдана та Юлі стало справжнім фурором та несподіванкою. Пара обмінялася обручками в самому розпалі надзвичайних подій у Києві. З організацією свята майбутній сім’ї допомагали усі активісти. Кожен намагався внести часточку своєї підтримки в цю благу справу. Попри сухий закон на барикадах Юля та Богдан пригощали усіх гостей шампанським. Охочих привітати революційне подружжя зібралося чимало, поруч не було лише батьків, але для них буде традиційна церемонія щойно розійдеться майдан.

Познайомились молоді люди у медпункті , допомагаючи пораненим активістам. Історія цього кохання надзвичайна, про неї говорила уся країна. Церемонію нетрадиційного весілля показували по новинах усіх головних каналів.

5. Весілля у в’язниці.

Ніякі грати та кайдани не здатні зупинити справжнє кохання. “Ми живемо в світі, де можна позбавити людину волі, але ні за що – почуттів” ,– якось сказала Анджеліна Джолі .

В цьому році ,до дня усіх закоханих , в центральній в’язниці провінції Ратчабурі, що у Таїланді, скріпили своє кохання 72 пари закоханих в’язнів. Влада Таїланду пішла на це в цілях покращення дисципліни у в’язниці і налагодження здорових відносин між ув’язненими. Церемонії відбувалися в адміністративному офісі в’язниці в традиційному тайському стилі. Державні службовці зафіксували шлюб всіх 72 пар. По завершенні нетрадиційного святкування молодятам запропонували традиційний весільний банкет.

Джерело