Вас запросили стати хрещеними батьками? І виникає питання - що подарувати дитині на хрестини?

Стати хрещеними батьками - дуже відповідальний крок. Хрещені з моменту хрещення дитини стають для нього другими батьками, духовними наставниками на все життя. Згідно православним традиціям є певний набір подарунків, які на хрестини повинні дарувати хрещена мама і хресний тато.

Подарунковий набір від хрещеної матері дитини

Крижма - великий красивий рушник або покривальце, прикрашене церковною символікою, ангелами. Такі рушники можна купити як у відділах для новонароджених, так і в церковних крамницях. В цей рушник будуть загортати дитину після купелі, тому він повинен бути не тільки красивим, але і виготовленим з м'яких натуральних матеріалів, щоб не травмувати ніжну шкіру малюка.

Сорочечка - можна придбати спеціальну хрестинну сорочку, а можна використовувати звичайну сорочечку - головне, щоб її було легко знімати і одягати на дитину.

Хрестильний набір від хрещеного батька в день хрестин

Натільний хрестик - тут виходите з ваших матеріальних можливостей. Вибирайте хрестик з золота, срібла, мідний - з якого матеріалу буде головний атрибут хрещення не має значення, головне, щоб ви дарували його від чистого серця. Хрестик повинен бути попередньо освячений в церкві, пам'ятайте про це. Купуючи хрестик для дитини, звертайте увагу на такі речі: він повинен бути невеликого розміру, із закругленими краями, з розп'яттям Ісуса Христа за православними традиціями.

Ланцюжок для хрестика купується також з фінансових можливостей хрещеного батька.

Ікона з Ангелом-Хранителем або ікона-захисниця дитини. Її можна придбати в самому храмі в день хрещення, але краще це зробити завчасно, тому що в тій церкві, де буде проходити таїнство такої іменної ікони може не виявитися.

В обов'язки хрещеного батька також входить оплата всіх витрат, які пов'язані з обрядом хрещення в церкві. Уточнити суму витрат краще заздалегідь, щоб знати, яку суму брати з собою до церкви.