11-13 травня вже втретє в Острозі пройде фестиваль «Острог. Ренесанс». В цьому році він присвячений темі збереження культурної спадщини, яка зараз активно обговорюється на національному рівні.

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv

Формат фестивалю передбачає організацію різноманітних концертних програм, презентацій книг та художніх виставок, публічних лекцій та дискусій, які відбуватимуться в Національному університеті «Острозька академія», музеях міста та на замковій горі.

Перший фестивальний день розпочнеться відкриттям виставки американської скульпторки українського походження Міртали Пилипенко в підземній мистецькій галереї НУ «Острозька академія». Основною подією першого фестивального дня буде зустріч з легендарним композитором Мирославом Скориком в актовій залі університету. Також в цей день запланована презентація мистецького проекту дизайнерки Юлії Федорович «Список відтворення» в круглій залі наукової бібліотеки Острозької академії.

Другий день фестивалю присвячений темі книги. Серед запланованих заходів – презентації видань, книжковий ярмарок, дитяча програма, інтерактивна екскурсія музеєм книги, майстер-класи. В музеї книги та друкарства відбудеться зустріч з книжковим майстром Валентином Колонтаєм, який проведе майстер-клас з каліграфії та презентацію своїх унікальних книг.

Останній день фестивалю пройде на замковій горі в форматі родинного пікніка з інтерактивними виставками та театрально-музичними постановками. В цей день можна буде потрапити на дегустацію улюбленої страви князів Острозьких та послухати старовинні мелодії, виконані на лірі. Вечірня програма передбачає виступ гурту «Шпилясті кобзарі», середньовічні танці та вогняне шоу.

Всі події, окрім вечірньої екскурсії в музеї книги, є безкоштовними.