Чого тільки не трапляється в сімейному житті?! Так люди ще самі створюють такі ситуації, що й повірити важко. І чого тільки не придумують?! Самі судіть!

1. Через те, що багато часу люди приділяють роботі, телевізору, інтернету, хобі , а також домашнім та сімейним обов’язкам, пересічна подружня пара проводить разом всього чотири хвилини на день.

2. Більше 75% шлюбів, які є наслідком романів, розпадається.

3. Шлюб до 25-річного віку суттєво підвищує можливість розлучення. Крім того, ця можливість є вищою, коли жінка набагато старша за чоловіка.

4. Ймовірність того, що шлюб закінчується розлученням протягом перших 5 років спільного життя становить 20%, але ймовірність припинення громадського шлюбу протягом перших 5 років становить 49%. Після 10 років шлюбу імовірність розлучення – 33 % , в ​​порівнянні з 62 % громадських шлюбів.

5. Близько 6 млрд. доходів втрачається американськими підприємствами в результаті зниження продуктивності праці внаслідок сімейних труднощів. Робітники, що перебувають в щасливому шлюбі, навпаки, мають тенденцію до сприяння збільшенню доходів.

6. Шлюб відіграє значно більшу роль, ніж гроші, секс, кар’єра, як зазначають психологи, у тому, щоб люди були задоволені життям.

7. Рушійною силою щасливого шлюбу подружні пари вважають довіру, в той час, коли дружба, сміх, вміння прощати, сумісність та хороший секс є другорядними факторами.

8. 15-річні дослідження довели, що якщо людина була щасливою до шлюбу, то такою ж вона і залишиться після шлюбу. Іншими словами – шлюб автоматично не зробить людину щасливою.

9. В США більше 40 % подружніх пар, у яких чоловік або дружина вже раніше перебували у шлюбі. 60 % розлучених жінок і чоловіків одружуються знову переважно протягом п’яти років після розлучення.

10. Народження дитини може зробити шлюб, як успішним, так і невдалим . Найбільш успішні ті шлюби, де старша сестра братів одружується із молодшим братом сестер. Два первістки, як правило, є причиною неабиякої напруги в сім’ї.

Джерело Джерело